1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Kraj: Nesrećni Partizan ispustio pobedu u poslednjim sekundama

Objavljeno: 28.11.13 u 22:45
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana  poraženi su u gostima od Nantera rezultatom 62:61 u sedmom kolu Evrolige. 

U neizvesnoj rezultatskoj klackalici od početka do kraja, domaći su se bolje snašli i koševima sa linije bacanja pet sekundi pre kraja došli do pobede.

U taboru Partizana najbolji je bio Milosavljević sa 16, dok su Bogdanović i Kinsi dali po 12 poena, dok su domaće predvodili Mičem sa 14, i Lajti i Danijels sa po 11 poena.

Posle ovog poraza, crno-belima će biti znatno teže da pronađe put do sledeće runde, pošto ima samo jednu pobedu, a Nanter tri.

 

Tekstualni prenos:

1/4 Prva četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici, crno-beli su igrali čvrsto u odbrani, dok su u napadu raspoloženi bili Dalo, Milosavljević, Milutinov i Kinzi. Bogdanović je nekoliko puta pokušao za tri poena, ali je bio neprecizan.

Ipak, u finišu prve deonice to je pošlo za rukom Lovernju za plus dva za crno-bele – 15:17. U poslednjem napadu, Musli je pogodio polaganje za 17:19 i tim rezultatom odlazi se na prvu pauzu.

2/4 Domaći su bolje otvorili ovu deonicu, jer su crno-beli pali u napadu, a Nanter je to iskoristio i posle pet minuta došao na plus 4 – 27:23 vezanim trojkama Tomasa i Lajtija.

Partizan se potom probudio, trojke su pogodili Milosavljević i Kinzi, ali je na drugoj strani uzvratio Lajti. Na poluvreme se otišlo prednošću Nantera – 35:29.

3/4 U trećoj deonici konačno je proradila ruka Milosavljevića, koji je pogodio dve trojke, a Kinzi je dodao jednu. Na četiri minuta do kraja treće deonice, domaći vode 43:42. Partizan ima mnogo problema sa skokom, naročito pod svojim košem, ali srećom domaći to ne znaju da iskoriste. Na drugoj strani, Kinzi pogađa trojku i Gagić dva poena za novo izjednačenje – 47:47 i tim rezultatom se otišlo na poslednju pauzu.

4/4 Šuterski raspoloženiji Partizan nastavio je sa takvom igrom, Bogdanović je pogodio trojku, a za njim poentiraju i Kinzi i Gagić za najveću dosadašnju prednost – 49:55. Ipak, potom u minuti Nanter vezuje seriju 5-0 u dva napada i ponovo se ulazi u neizvesnih poslednjih pet minuta.

Partizan čak pet napada nije uspeo da šutne na koš, a to kažnjava Denijels trojkom – 57:55. Ipak, posle nekoliko minuta bez poena, Bogdanović u pravom trenutku pogađa trojku – 58:59 na tri minuta pre kraja.

U naredna dva minuta nije bilo poena, a potom pogađa Milosavljević za dva i ponovo Denijels uzvraća na drugoj strani, posle još jednog bezsupešnog skoka u odbrani crno-belih.

U neverovatnoj završnici, Nanter je promašio napad, ali je na 25 sekundi do kraja, Milosavljević gubi loptu, a potom na pet sekundi do kraja pravi faul. Mičam je pogodio oba bacanja za konačnih 62:61.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Pa bez kvalitetnog centra i bez zamene za Lea ….kako?!Prvi put mi nemamo kvalitetnog centra…Musli i Gagic nisu igraci koji mogu da dominiraju u reket….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter