0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Kraj: Zvezda od – 18, umalo do pobede! (FOTO)

Objavljeno: 28.11.13 u 20:30
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe Makabija rezultatom 76:78 (22:18, 11:17, 13:27, 30: 16) u sedmom kolu Evrolige. 

U neverovatno uzbudljivom susretu, Zvezda je u jednom trenutku gubila sa 18 poena razlike, imala poslednji napad za pobedu, ali je ipak ispustila tu šansu.

Najbolji akter meča bio je centar gostiju Skorcijanidis sa 22 poena, dok su na drugoj strani najbolji bili Radenović 12, Nelson 12, Šilb 11, a Simonović 9.

Zvezda je ostala na dve pobede iz sedam mečeva i u narednom kolu u direktnom okršaju sa Panatinaikosom u Atini boriće se za plasman u narednu rundu. Makabi ima pet pobeda i dva poraza.

Tekstualni prenos meča:

1/4 Zvezda je meč otvorila raspucano, pošto je posle početne trojke Smita za Makabi, usledilo tri trojke domaćih preko Nelsona, Šilba i Lazića, ali je na drugoj strani istom merom uzvratio Pnini na 13:12. Na drugoj strani, najraspoloženiji je bio Skorcijanidis, koji je do prvog tajm auta pri rezultatu 15:16 ubacio polovinu koševa za Makabi.

Posle kratkog predaha, usledila je nova trojka Zvezde, ovog puta preko Blažiča.

Do odlaska na prvu pauzu, Makabi se preko Skorcijanidisa držao korak za Zvezdom, ali su domaći zadržali prednost 22:18.

 2/4 Druga četvrtina protekla je znatno čvrše, šuteri nisu bili raspoloženi dao u prvoj, a na pet minuta do poluvremena, gosti su uspeli da povedu – 26:27 koševima Blua, Ohajona i Tius, dok su za Zvezdu pogađali Nelson i Šilb.

Tada se u igru i vratio centar Zvezde Raško Katić, koji je nekoliko minuta proveo van terena zbog povrede. Pionir je proključao kada je Dženkins pogodio za tri poena uz faul za 32:30. Isti igrač je nakon nesportske lične pogodio jedno slobodno bacanje, ali tada je ponovo usledilo nekoliko napada bez poena, što Makabi koristi i koševima Pninija, Smita i Hikmana ponovo dolaze do male prednosti – 33:35 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

3/4 Treća četvrtina počela je sjajnom serijom Makabija od 7-0, koju je prekinuo Šilb poenima sa slobodnog bacanja. Ipak, na drugoj strani je seriju gostiju nastavio sjajni Skorcijanidis, koji je bio nerešiva enigma za centre Zvezde, pa posle 23 minuta, Makabi beleži najveću prednost – 35:44. Gosti nisu stajali, crveno-beli su izgubili nekoliko lopti, što koristi Ohajon za 37:50 i novi tajmaut Dejana Radonjića.

Pauza je dobro došla, i tada je usledila nova serija trojki na obe strane, pošto je prvo Dženkins pogodio trojku, a Ingls uzvratio na drugoj strani, da bi potom Simonović pogodio još dve trojke. Ipak, Ingls je uvratio istom merom pa je rezultat 46:62 što je rezultat pre poslednju četvrtinu.

 4/4 Domaći su se probudili u poslednjoj deonici, pošto su napravili seriju od 10:1 trojkama Nelsona i Šilba i koševima Lazića i Radenovića za 56:66. Ipak, posle odlilčne igre u odbrani, Zvezda preko nove trojke Šilba dolazi na 59:66, ali i ovog puta gosti  uzvraćaju trojko preko Rajsa – 59:69. Potom slede minuti gde su precizni i jedni i drugi, ali Zvezda za nijansu bolja u tim trenucima prilazi na 66:73 na tri i po minuta do kraja. Kada je u narednom napadu Simonović ukrao loptu Inglsu, a Nelson položio u koš za -5, Pionir je proključao ponovo, a gosti ponovo zatražili tajmaut.

Serija Zvezde nije stajala, Skorcijanidis je promašio oba slobodna bacanja, a na drugoj strani nakon kontre, Simonoć pogodio trojku za smao dva koša razlike – 71:73. Makabi pogađa potom za dva, ali Radenović pogađa novu trojku za nastavak uzbudljive završnice 74:76.

Na 15 sekundi pre kraja, Šilb je pogodio dva slobodna bacanja za izjednačenje, ali je potom na drugoj strani usledio faul, a Blu je pogodio jedno slobodno bacanje za 76:77. Zvezda je imala 11 sekundi za poslednji napad, ali je Nelson promašio koš. USledio je novi brz faul, a Blu je pogodio još jedno slobodno za konačnih 76:78.

 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter