0
Ostali sportovi

Zvezda i Radnički za Superkup Evrope

Objavljeno: 26.11.13 u 16:15

Dva trenutno najbolja srpska vaterpolo kluba predstojećeg vikenda igraće meč kkojim će biti odlučeno ko će podići trofejs evropskog Superkupa

BZ_rvDaIMAACWWU.jpg large

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić rekao je danas da je utakmica evropskog Superkupa protiv Radničkog iz Kragujevca idealna prilika da crveno-beli završe godinu sa maksimalna četiri trofeja i izrazio nadu da će u tome i uspeti.

Crvena zvezda je minule sezone osvojila triplu krunu – Ligu šampiona, prvenstvo i Kup Srbije, dok je Radnički slavio u Evrokupu.

„Očekuje nas teška utakmica, Radnički je ove sezone učesnik Lige šampiona, dok smo mi ispali u kvalifikacijama od Pro Reka. Igrali smo pre dva dana sa njima u Kragujevcu, izgubili smo, ali nadam se da ćemo im se sada revanširati, jer je ova utakmica mnogo bitnija. Imamo lepu priliku da završimo ovu kalendarsku godinu sa maksimalna četiri trofeja“, rekao je Jelenić na konferenciji za medije u Bečeju, gde će se u subotu odigrati meč za Superkup.

Sportski direktor Kragujevčana Jugoslav Vasović, nekadašnji kapiten Crvene zvezde, istakao je da će dva srpska kluba u pravom smislu reči igrati za titulu svetskog prvaka.

„Nadam se da ćemo opet pobediti Zvezdu, ali najbitnije je da sve protekne u fer i korektnoj igri u da u svet pošaljemo pravu sliku Srbije. Ponosan sam što dva srpska kluba igraju Superkup Evrope. Bićemo oslabljeni neigranjem centra Miloša Korolije, dok je pod upitnikom bolesni Srđan Vuksanović“, istakao je Vasović.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević izrazio je zadovoljstvo što se grad, koji je 2000. godine imao šampiona Evrope ponovo vraća na vaterpolo mapu.

„Velika je čast, ali i obaveza da se posle skoro 15 godinba organizuje ovakva utakmica. Hvala Zvezdi, Radničkom i Savezu što su nam omogućili da budemo domaćini i nadam se da ćemo makar na momenat vratiti stari sjaj Bečeja. Cilj nam je da popularizujemo ovaj sport i da mladi u Bečeju, kao nekad, ponovo krenu na vaterpolo“, zaključio je Radojević.

Utakmica Superkupa Evrope između Crvene zvezde i Radničkog igra se u subotu od 20 sati.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter