0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Nanter je favorit

Objavljeno: 26.11.13 u 14:32

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je pred evroligaško gostovanje Nanteru da je francuski prvak favorit, ali da će njegov tim sve učiniti da dođe do značajne pobede koja bi mogla da donese plasman u Top 16.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Nanter je favorit, jer igra na domaćem terenu, ali i zbog naših povreda i teške materijalne situacije. Francuzi imaju familijarne odnose u timu i za razliku od nas  stabilnu finansijsku podršku. Favoriti su, ali videćemo koliko će tu prednost uspeti da prenesu na teren“, izjavio je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

On je dodao da zbog „poznate situacije“ Partizan ne putuje rasterećeno u Pariz.

„Partizan je zaista u lošoj situaciji, prošle gdine sam primio jednu i ove godine jednu platu. To, međutim, nije preveliki problem, ali za igrače, posebno one koji su napustili klub, može da bude, jer oni nisu toliko tolerantni. Da se cedi suva drenovina može samo u narodnoj pesmi. Moramo da nađemo način kako da nastavimo dalje“, kazao Vujošević i dodao da još nije nađeno pravo rešenje za povređenog plejmejkera Lea Vestermana, kome će 3. decembra u Lionu biti operisani ukršteni ligamenti.

„Nanter je prvak Francuske koja je šampion Evrope i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ekipa je godinama prolazila rangove i došla do ovog nivoa. Najveći pokazatelj njihove snage je pobeda protiv Barselone i to posle poraza od 30 razlike u Beogradu. Ne znam koja bi ekipa mogla da se vrati posle toga“ konstatovao je trener Partizana.

Utakmica 6. kola Evrolige između Nantera i Partizana igra se u Parizu u četvrtak od 21 sat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter