0
Evrokupovi

Simeone: Atletiko Madrid mora da neguje pobednički mentalitet

Objavljeno: 26.11.13 u 16:05

Trener Atletiko Madrida, Dijego Simeone, pozvao je svoje igrače da maksimalno ozbiljno pristupe meču protiv Zenita u Ligi šampiona i istakao da im predstoji jako teško gostovanje u Rusiji.

Iako je njegov tim nakon 4 odigrana kola prvoplasirani tim u grupi G sa maksimalnih 12 bodova, Dijego Simeone zahteva maksimalnu posvećenost svojih igrača na predstojećem meču protiv Zenita. Uprkos tome što su „jorgandžije“ već obezbedile prolaz u osminu finala Lige šampiona, argentinski stručnjak je istakao da ekipa mora da nastavi da neguje pobednički mentalitet i da pruža sjajne partije i u nastavku sezone:

„Najvažnije je da na svakoj utakmici pokažemo želju za pobedom i da mi budemo ti koji će kontrolisati dešavanja na terenu. Forsiramo napadački, moderan, stil igre i tako će biti i ubuduće. Nije važno da li smo već prošli dalje ili ne. Bitno je da svakoj utakmici pristupamo sa maksimalnom posvećenošću, ignorišući sve što se dešava oko nas. Ne smemo dopustiti da nas dobri rezultati u dosadašnjem delu sezone ponesu i opuste“.

Simeone se zatim osvrnuo i na sastav ekipe Zenita i istakao da Rusi imaju mnogo više opasnosti od najboljeg igrača, Brazilca Hulka:

“ Nije samo Hulk pretnja po moj tim. Zenit ima sjajnu napadačku liniju. Brzo se transformišu iz odbrane u napad i mogu da nam naprave ozbiljne probleme. Očekuje nas veoma teška utakmice“.

Meč 5. kola Lige šampiona između Zenita i Atletiko Madrida igra se večeras sa početkom u 18 časova. Podsetimo u prvom susretu ovih rivala Atletiko je na svom „Visente Kalderonu“ slavio rezultatom 3:1.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter