0
Domaći fudbal

Saša Ilić: Suđenje? Bolje da se zapitamo kakav je bio derbi!

Objavljeno: 26.11.13 u 23:35

Partizan - Shirak, kvalifikacije za ligu sampiona

Kapiten Partizana Saša Ilić razočaran je trenutnim dešavanjima u našem fudbalu i savetuje da se zapitamo kako je izgledao poslednji derbi umesto što se izgovori traže u lošem suđenju.

Ilić je istakao da je normalno da se greške dešavaju, da je tako svugde, ali da se samo kod nas diže prašina koja šteti ugledu fudbala koji je već na niskoj nozi.

„Cela liga se svodi na to koji je klub čiji, ko gde igra, kakav je čiji sudija, da li je ovo svirao ili nije. Treba da se bavimo utakmicama, kako nam je izgledao derbi, a ne kakva nam je liga“, rekao je Ilić.

“Nikad nisam voleo da se bavim tim stvarima. Nisam se bavio ni kada je Partizan bio oštećen, ni kada je bio nagrađivan greškama. Sudijske greške se događaju, jedino se kod nas diže ogromna prašina po tom pitanju. I oni su ljudi od krvi i mesa kojima se dešava da pogreše. Mene jedino iritira ovakva situacija, nebitno od koga. Razumem kritike kada je odluka na štetu kuba za koji igraš pa se neko pobuni, ali ovakva kampanja meni ne prija. Ne prija nikome normalnom u fudbalu jer to utiče na ugled fudbala koji kod nas ionako nije na visokoj nozi. Ovo sam sad rekao, više se neću obazirati na ovo, nisam ni pre“, rekao je Ilić.

Nakon pobede Partizana na Vračaru u centru pažnje je bila greška sudije koji nije svirao penal Voždovcu, ali je neposredno pre toga možda propustio da signalizira najstrožu kaznu za Partizan. Ipak, Ilić je posebno bio besan kada je njegov saigrač Vladimir Volkov dobio udarac laktom u lice.

“Sve je to u žaru borbe. Meni se učinilo da ga je udario namerno pa sam reagovao malo ishitreno, ali se sve srećom brzo smirilo. To me više iznerviralo nego da li je bio penal, neću o tome da pričam. Ali, meni je dečko posle meča rekao da ga nije udario namerno“, objasnio je Ilić.

Ono što je crno-belima najvažnije je da su posle serija loših rezultata ostvarili dve pobede.

„Sigurno da je mirnije, da smo prvi na tabeli. Dve su utakmice do kraja, trudićemo se da zabeležimo pobede, kao i u Kupu, da budemo jesenji prvaci i prođemo u polufinale Kupa. Nije još na nivou na kojem bi hteli da bude. Svideo mi se jedan deo utakmice protiv Voždovca, posebno prvo poluvreme u kojem smo uspeli da postignemo gol iz lepe akcije. Imali smo nekoliko šansi iz akcija, a ne iz prekida. Voleo bih da to što bljesnemo na momente da imamo duži vremenski interval tako dobre igre“, ističe Ilić.

Partizan će u narednih sedam dana dva puta da igra protiv Spartaka, prvo u subotu u Humskoj pred praznim tribinama u JSL, a potom u sredu u Kupu.

„Izetno je teško pobediti ekipu iz kraja dva puta kad se skupe, a ne ovde. Ambicije Partizana su takve da pobeđujemo. Ali treba ići od utakmice do utakmice. Prvo je važna sad u subotu, nije prijatno igrati pred paznim zribinama, nećemo imati podršku navijača, moramo odigrati najbolje što možemo i probamo da zabeležimo pobedu. spartak igra dobro, nema mnogo poraza, u poslednjih šest utakmica mislim da ima četiri pobede. Posle subote videćemo šta u sredu“, rekao je Ilić.

hotsport.rs/partizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter