0
Domaći fudbal

Zvanično: Navijač Radničkog preminuo od posledica infarkta

Objavljeno: 25.11.13 u 14:54

ivanjica-hitna

Navijač fudbalskog kluba Radnički Dušan Todorović (18) iz Kragujevca umro je od infarkta, utvrdila je obdukcija, izjavio je danas Tanjugu predsednik tog fudbalskog kluba Milenko Marjanović.

Todorović je umro u subotu, 23. novembra tokom utakmice između fudbalskih klubova Javor i Radnički koja je igrana u Ivanjici.

Todorović je dugogodišnji član navijačke grupe „Crveni Đavoli“. Aktivno se bavio kik-boksom, i kako su njegova majka Veselinka i braća Nikola i Stefan izjavili štampanim medijima, Dušan nije nikada imao bilo kakvih zdravstvenih problema.

Preminulom mladom navijaču sinoć je, minutom ćutanja, odata pošta na utakmicama između vaterpolo klubova Radnički i Crvena zvezda i između košarkaša Radničkog i Partizana. Navijači Radničkog i Partizana, tokom meča nisu navijali za, već su povremeno skandirali ime preminulog navijača, a nosili su i transparente na kojima je pisalo: Dušan Todorović 1995. – 2013.

Marjanović je ranije Tanjugu izjavio da u istoriji Radničkog nije zabeleženo da tokom meča umre navijač. On je naveo i da će taj klub snositi troškove sahrane mladog navijača.

Iako funkcioneri Radničkog tvrde da je policija sporo reagovala sa otvaranjem kapije iz Javora stiže demanti odnosno kaže se da nije bilo ubeđivanja sa redarima i policijom.

„FK Javor duboko se saoseća sa porodicom preminulog navijača Dušana Todorovića iz Kragujevca. Tuga zbog jednog mladog ugašenog života je nemerljiva, stoga delimo bol porodice Todorović, njihovih prijatelja i rodbine“ – saopšteno je danas iz ovog kluba.

U Javoru ističu da je izjava predsednika „Radničkog Milenka Marjanovića da je kapija između igrališta i stadiona bila zaključana, a posle ubeđivanja sa policijom, otključana, a tek onda Dušan prenet na igralište, pa potom pozvana Hitna pomoć, u najmanju ruku nekorektna i neistinita.

„Redarska služba Javora i policija reagovali su istog momenta, uz lekare obe ekipe i hitnu službu koja je već bila na stadionu, uložli nadljudski napor da što pre zbrinu navijača kojem je pozlilo. Nažalost, nakon sat vremena dočekala ih je tragična vest. Stoga smatraju da su spekulacije oko ubeđivanja sa policijom i redarima da otvore kapiju i pomognu, u ovom, za sve veoma teškom trenutku, neprimerene i nekorektne“, dodaje se u saopštenju.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter