0
Fudbal

Evropski prvak u Srbiji na oproštaju naše futsal legende

Objavljeno: 25.11.13 u 15:17

vidan-bojovic

Najbolja evropska reprezentacija u futsalu (mali fudbal), aktuelni prvak Evrope i vicešampion sveta, Španija, doputovaće prvog dana decembra u Srbiju, kako bi odigrala dve prijateljske utakmice sa Srbijom i ujedno uveličala oproštaj od reprezentacije našeg legendarnog fudbalera i kapitena državnog tima, Vidana Bojovića, popularnog „Britve“.

Proslavljena selekcija „crvene furije“ u kojoj igraju trenutno najveći asovi malog fudbala na Starom kontinentu odmeriće se sa našim momcima, u dva navrata, najpre u Ponedeljak 2.Decembra od 19 sati u Hali „Jezero“ u Kragujevcu gde će i biti upriličena ceremonija oproštaja Bojovića, a revanš će uslediti dan kasnije u Beogradu (Hala Sportova na NBG – 19.00).

Dueli sa Španijom biće i dve poslednje utakmice nacionalnog futsal tima u 2013.godini, a ujedno i idealna prilika da selektor Aca Kovačević proveri i neke nove igrače, s obzirom da za ovu akciju poziv nisu dobili „internacionalci“ koji igraju u Azerbejdžanu, Marko Perić, Vladimir Lazić i Vladimir Milosavac.

Naša selekcija okupiće se u Staroj Pazovi, u Subotu do 10 sati i odmah produžiti za Kragujevac, gde će se pripremati za prvi duel sa evropskim šampionom. Na spisku se nalaze:

Golmani: Miodrag Aksentijević (Ekonomac), Aleksa Antonić (Kopernikus)

Igrači: Mladen Kocić, Slobodan Rajčević, Borko Surudžić, Slobodan Janjić, Vidan Bojović, Miloš Simić, Stefan Rakić, Vladan Vesić (Ekonomac), Jovan Cvetanović (Smederevo), Marko Pršić (Baku London), Aleksandar Živanović (Tulon, Francuska), Nikola Matijević (SAS Marbo).

U stručnom štabu se, pored selektora Kovačevića nalaze još: Dejan Knežević, Goran Ivančić, Danijel Smiljanić (treneri), Ilija Maletić (kondiocioni trener), Igor Gačić (tim menadžer), Boško Milev (doktor), Dragan Ristović (fizioterapeut), Nemanja Nikolić (ekonom).

Gosti iz Španije u Srbiju će doputovati u kompletnom sastavu, predvođeni iskusnim selektor Hoze Venansiom koji u svom vlasništvu ima dve poslednje titule evropskog šampiona (2010, 2012), kao i titulu vicešampiona sa SP na Tajlandu prošle godine, kada je Španija na penale poražena od Brazila. „Crvenoj“ furiji“ dueli u Srbiji predstavljaće i jednu od poslednjih provera uoči nastupajućeg Prvenstva Evrope 2014. koje se narednog januara održava u Belgiji.

„Privilegovani smo što ćemo imati čast da ugostimo jednu tako renomiranu selekciju i očekujemo dva istinska futsal spektakla u Kragujevcu i Beogradu. Utakmice su bile planirane da i nama budu generalna proba za Prvenstvo Evrope, ali nažalost, posle ispadanja u baražu, odlučili smo se da podmladimo tim i pravimo novu priču za Prvenstvo Evrope 2016. čiji ćemo biti domaćini. Idealna je prilika i da se od dresa sa nacionalnim grbom oprosti jedan sjajan fudbaler i veliki čovek, kakav je Vidan Bojović „Britva“. On je primer vrhunskog sportiste i na njega treba da se ugledaju generacije koje dolaze“ – naglasio je selektor Aca Kovačević.

Istinski virtuoz malog fudbala Vidan Bojović „Britva“ za nacionalni tim Srbije odigrao je ukupno 84 utakmice i postigao 29 golova. Učesnik je čak tri uzastopna Prvenstva Evrope (2007, 2010, 2012), a na Prvenstvu Evrope 2012.u Hrvatskoj pripala mu je i bronzana kopačka za 4 postignuta gola. Interesantno je da je sva 4 gola postigao u antologijskom meču u grupi protiv Azerbejdžana (9:8) i time je ušao u istoriju kao prvi igrač Srbije koji je 4 puta tresao mrežu istom timu na završnim šampionatima Evrope. Takođe, Vidan Bojović učesnik je i prošlog Prvenstva sveta na Tajlandu 2012.godine kada je postigao prvi gol za našu reprezentaciju na šampionatu, u duelu Srbija – Egipat (3:1) i time na još jedan način sebi obezbedio mesto u istoriji.

Ostale su zabeležene i njegove vrhunske partije za Srbiju na utakmicama u Brazilu, Italiji, Holandiji, Poljskoj, Belgiji, Bugarskoj, Tajlandu…

Nakon šampionata na Tajlandu, preuzeo je i kapitensku traku od Bojana Pavićevića i 13 puta je predvodio nacionalni tim, uvek sa neizbežnim brojem 13 na leđima.

Fudbalski savez Srbije odužiće se Vidanu Bojoviću i prigodnim poklonima, upravo pred njegovim vernim navijačima u Kragujevcu, u Ponedeljak 2.decembra od 19 sati.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter