in , ,

‘Ajmo ustaše’ i ‘Za dom spremni’ i na Poljudu

torcida-hajduk-rijeka

S obzirom da su shvatili da veličanje fašizma u njihovoj državi nije zakonom kažnjivo navijači splitskog Hajduka su oberučki prihvatili priliku pa su na meču svog tima protiv Rijeke ponovili nešto slično što je uradio i Josip Šimunić posle plasmana „kockastih“ na Svetsko prvenstvo.

Naime, vatreni navijači Hajduka, koji se tradicionalno okupljaju na severnoj tribini Poljuda, tokom nedeljnog meča su jasno uzvikivali „Za Dom“, da bi ostatak publike dodao „Spremni“ što je po zlu poznati ustaški pozdrav iz Drugog svetskog rata.

Da slučajno ne bi bilo zabune, kao što je hrvatska javnost pokušala da objasni Šimunićev istup kao čin pojedinca koji nije znao šta radi, Torcida se pobrinula i propratnim repertoarom pesama i uzvika od kojih je najslikovitiji „Ajmo, ajmo, ustaše“.

Jasno je da će UEFA i FIFA ponovo zatvoriti oči nad ovakvim izlivima fašizma u komšiskoj nam državi, ali će zato povike „Ua“ koji su se čuli u Gornjem Milanovcu tokom meča Srbije i Belgije protumačiti kao izlive rasizma zbog čega će se FSS ponovo suočiti sa rigoroznim kaznama.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Tipujemo X u birmingemskom derbiju

Sunovrat Bruklina se nastavlja (VIDEO)