0
Boks

Pakjao osvojio titulu u velteru

Objavljeno: 24.11.13 u 11:57

image

Filipinac Mani Pakjao vratio se trijumfalno u ring, pošto je u borbi za titulu svetskog prvaka u velter kategoriji pobedio na poene Amerikanca Brendona Riosa.

Pakjao je pred oko 13.000 gedalaca očitao pravu lekciju neiskusnom Riosu, koga je tokom čitavog meča terorisao eksplozivnim udarcima u telo i glavu.

Rios je već u prvoj rundi bio sateran u konopce, ali sudija nije smatrao da se radi o nokdaunu, već da se američki bokser okliznuo.

Filipinski bokser je u šestoj rundi jednim oštrim udarcem „zasekao“ protivnikovu levu arkadu i već tada je bilo samo pitanje vremena kada će pasti nokaut.

Ipak, Pakjao je izabrao taktiku sistematskih udaraca i prednost dugih ruku, kojima je na kraju došao do ubedljive pobede.

„Uopšte se ovde ne radi o mom povratku, već o povratku morala filipinskog naroda nakon prirodne katastrofe koja ga je nedavno zadesila“, rekao je Pakjao posle meča.

Supertajfun „Hajan“ je sredinom novembra na Filipinima odneo više hiljada života.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter