0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Tradicionalno teško gostovanje

Objavljeno: 23.11.13 u 17:24
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nakon utakmice u Evroligi, košarkaši Partizana NIS nastavljaju regionalno takmičenje. U nedelju, 24. novembra kluib iz Humske gostuje u Kragujevcu.

„Gostujemo ekipi koja je za nas tradicionalno neugodan protivnik, pogotovu na njihovom terenu. Radnički ima veliki broj igrača koji poseduju zavidan nivo iskustva igranja kako u ABA ligi tako i u Evropi. Njihov kvalitet samim tim nije sporan. Oni su u dosadašnjem delu takmičenja u ABA ligi u nekim momentima igrali „toplo-hladno“, međutim igrajući u Evrokupu pokazali su drugo lice, gde zaista igraju veoma dobro. Nesumnjivo i sigurno će protiv nas biti izrazito motivisani da pruže svoj igrački i timski maksimu. Sa tog aspekta nas čeka veoma teška utakmica i borba na parketu“, izjavio je Duško Vujošević, trener crno-belih.

Aktuelni šampion Srbije i Jadrana se nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa učinkom od 6 pobeda i dva poraza, dok je kragujevački tim trenutno na devetom mestu sa skorom od pet izgubljenih mečeva i tri pobeda.

„Mi pritisnuti sa svim problemima, koji nas prate praktično od početka sezone, nastojimo da niz poraza prekinemo. Kroz utakmicu u Kragujevcu želimo da se vratimo i rezultatski i, ono što je još mnogo bitnije, da igrači pokažu jedan zavidan nivo koncentracije i reakciju na sve ovo što nije bilo u dovoljnoj meri dobro na prethodnim utakmicama“, kaže Vujošević.

U prethodnom kolu Crvena zvezda Telekom savladala je Partizan NIS nakon produžetaka rezultatom 86:83, izabranici trenera Nikolića izgubili su od Cedevite u gostima 79:71.

„Biće vrlo težak meč, mi nemamo preveliki izbor, kada su ovakve stvari u pitanju ekipa pokazuje karakter i sigurno da bi nas kvalitetna partija i dobra igra, pa samim tim i pobeda, vratila u jedan noramlana ritam, sa aspekta svih oni obaveza koje nas čekaju u daljem periodu. A znamo da taj ritam, gde se utakmice ređaju kao na traci, nije ni malo naivan i zaista će nam trebati mnogo dobrog pristupa, mnogo zajedništva u samoj igri, da bi i u ovakvom sastavu taj naš timski duh i kvalitet izašao na površinu na najbolji mogući način“, zaključio je Vujošević.

Meč 9. kola ABA lige Partizan NIS – Radnički zakazan je za 19 časova.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter