0
Fudbal

U martu protiv Iraca, selektor tek na proleće

Objavljeno: 23.11.13 u 09:22

Fss-Srara-pazova-900x500

U prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi u petak je održana sednica Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije u proširenom sastavu. Sednicom je predsedavao predsednik Tomislav Karadžić.

Na sednici su analizirane sdve teme – situacija nastala odlaskom selektora „A“ reprezentacije Siniše Mihajlovića sa te funkcije i razmatranje termina zakazivanja sednice Izvršnog odbora FS Srbije. Po pitanju Mihajlovićevog odlaska, zaključeno je da, na žalost, pregovori vođeni prethodnih dana nisu završeni produženjem saradnje, te mu je upućena zahvalnost za postignuto na putu stvaranja respektabilnog tima koji će dugo igrati zajedno i imati prilike da ostvari vrhunske rezultate, uz želje za uspehom u klupskom radu.

Na osnovu kalendara takmičenja i činjenica da će reprezentacija do završetka sezone odigrati samo jednu prijateljsku utakmicu (termin je 5. mart 2014. godine), a da naredne kvalifikacije počinju u septembru sledeće godine (žreb grupa je 25. februara 2014. u Nici), jednoglasno je zaključeno da se u ovom trenutku ne počinje sa procesom izbora novog selektora. Prema tome, FS Srbije sve navode o svojevrsnim pregovorima odbacuje kao neosnovane i pravovremeno će obavestiti javnost o preduzimanju mera u tom cilju. Vremenski rok nije definisan, ali do toga neće doći sigurno pre održavanja naredne sednice Skupštine FSS i tema izbora selektora biće na dnevnom redu nadležnih organa tek po održavanju sednice najvišeg tela. Do tada, niko od rukovodstva FS Srbije neće komentarisati ništa po ovom pitanju, kao ni brojne spekulacije koje se pojavljuju u medijima ovih dana.

Odmah po okončanju jesenjeg dela sezone biće sazvana sednica Izvršnog odbora FS Srbije, na kojoj će se pored redovnih pitanja naći i tema zakazivanja sednice Skupštine FS Srbije, a u skladu sa Statutom ove organizacije. I ovom prilikom je potvrđeno da će sednica Skupštine biti održana u pauzi između dva dela sezone.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter