0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Radnički

Sili i Jaru veruju u pobedu protiv Partizana

Objavljeno: 23.11.13 u 13:22
FOTO: KK Radnički
FOTO: KK Radnički

U 9. kolu ABA lige sledi srpski derbi Radnički – Partizan, zakazan za nedelju 24. novembar od 19 časova. Pred sudar dva predstavnika Srbije u regionu, Kragujevčani su nadigrali Panionios u Evrokupu, dok su Beograđani poraženi u Evroligi od Barselone. Posle osam rundi na Jadranu Radnički ima učinak 3-5, što je dovoljno za deveto mesto, a Partizan je sa skorom 6-2 drugi na tabeli.

Ovo će biti peti okršaj kragujevačkog i beogradskog kluba u Jezeru, od kada se ABA liga igra u Kragujevcu. Prvi meč iz 2009. pripao je gostima koji naredne tri sezone nisu ponovili taj uspeh. Tradicija, koja je na strani Radničkog, dodatno uliva optimizam, smatra Di-Džej Sili, u iščekivanju prvaka.

Očekivanje pred meč sa šampionom izneli su stranci u timu Miroslava Nikolića Di-Džej Sili i Muftau Jaru.

„Mislim da možemo, znam da možemo da ih pobedimo. Kući imamo snažnu podršku navijača, nikome nije lako u Jezeru, pa neće biti ni prvaku lige. Jesu oni jak dobri, ali mi možemo da budemo bolji. Ovo je vrlo jaka liga, ima puno dobrih sastava. Mislim da imamo kapacitete da ostvarimo klupski cilj, da zadržimo status učesnika Evrokupa. Pobeda nad Partizanom vraća nas u gornji deo tabele, gde mislim da nam je objektivno i mesto. Ovde imamo jako dobru atmosferu, kao na najboljim koledžima u SAD. Veoma mi se dopada kako to izgleda u Jezeru, prosto uživam. Vrlo je jak intenzitet navijanja, bučni su sve vreme utakmice, to mi se dopada. Pozivam navijače da dođu u nedelju, potrebna nam je njihova podrška – uz njih smo neuporedivo jači, to znaju i rivali“ – rekao je Sili.

Centar Kragujevčana Muftau Jaru je treći igrač ABA lige po ukupnoj korisnosti, ubedljivo je prvi skakač i četvrti bloker. On naglašava na šta posebno treba obratiti pažnju za četvrtu pobedu u nizu na domaćem parketu nad prvakom.

„Oni su vrlo jaka ekipa, imaju snažan ofanzivni skok i sjajan šut za tri poena, posebno njihovih bekova, čvrsto igraju u odbrani. Imaju više dobrih igrača, dvojicu izuzetnih. Ali pokazaćemo da i mi imamo kvalitetan tim. Uveren sam da možemo da ih savladamo. To ćemo uspeti ako igramo svoju igru, sa jakom odbranom i dobrim skokom. Jesu oni prvaci i evroligaši, ali mi igramo Evrokup. Možemo da pobedimo bilo koga kada poštujemo dogovore i imamo podršku kakva je u Jezeru. Evrokup je baš jako takmičenje, uživam igrajući u dresu Radničkog. To je samo jedan stepenik ispod Evrolige. Dosta dobrih utakmica smo odigrali, imali smo jake rivale. Bešiktaš je, na primer, prošle sezone bilo evroligaš, Panionios je čvrst tim takođe, tu je i Spartak, ostali u grupi nisu nimalo naivni sastavi. Ponosan što je naša ekipa nadomak drugog kruga, iako smo debitanti. I ovde je kao u ABA ligi, svakoga možemo da pobedimo kada nametnemo svoju igru. Sve zavisi od nas, kada svako od nas pruži svoj maksimum, sprovodimo sve dogovore sa treninga i držimo do naših principa igre, izuzetan smo tim“ – jasan je bio Jaru.

hotsport.rs/kkradnicki.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter