0
Ostali sportovi

Hrvati sada zovu Srbe u Jadransku ligu

Objavljeno: 23.11.13 u 12:36

vaterpolo

Prema nezvaničnim saznanjima na adresu Vaterpolo saveza Srbije stigao je dugo očekivani poziv da se naši klubovi od naredne sezone uključe u Jadransku ligu u kojoj se već nekoliko godina nadmeću najbolji hrvatski, crnogorski i slovenački klubovi.

Nakon tragikomične situacije, koju je omogućio Evropski vaterpolo savez, da prvak Evrope Crvena zvezda ne može da brani titulu iako je šampion države verovatno će primorati naše klubove koji nemaju specijalnu pozivnicu (ima je samo Partizan) da pribegnu drugom rešenju naravno uz dopuštenje VSS.

Za sada još uvek nije poznato kako će čelni ljudi srpskog vaterpola odreagovati na poziv Jadranske lige, ali nema sumnje da bi učešće u ovom takmičenju doprinelo kvalitetu. U celoj priči nije zanemarljiv ni marketinški momenat pošto će na primer crveno-beli, koji su uložili mnogo novca u tim, ove sezone igrati samo u domaćoj ligi.

S druge strane poziv za učešće je stigao sa velikim zakašnjenjem odnosno tek kada je drastično pao kvalitet crnogorskih klubova. Nema sumnje da će VSS, kada oformi sve organe nakon ostavke predsednika Zorana Babića, ukoliko prihvati poziv insistirati da u ovom takmičenju igraju četiri najbolja naša tima – Crvena zvezda, Radnički, Partizan i Vojvodina.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter