0
TimeOut

Fašizam se širi sportskim borilištima širom Evrope

Objavljeno: 23.11.13 u 11:58

svastika-letonija

Nakon što je Evropu žestoko prodrmao ustašoidni nastup hrvatskog reprezentativca Džoa Šimunića Letonci su se potrudili da ne zaostanu za svojim saveznicima iz Drugog svetskog rata pošto su shvatili da je sve poželjnija mržnja prema slovenskim narodima koji su u većini bili antifašistički raspoloženi tokom 20. veka.

Tako su na utakmici Kontinentalne hokejaške lige između Dinama iz Rige i ruske Jugre dve igračke grupe letonske vojske tokom proslave 95 godina postojanja Republike Letonije na ledu trakama formirale svojevrsnu svastiku – simbol nacističke Nemačke odnosno Trećeg rajha.

Celu priču oko nacističke ikonografije koja je sve češća na sportskim borilištima zaokružićemo neverovatnom vešću koju smo objavili pre nekoliko nedelja da su čak i navijači moskovskog Spartaka na kup meču protiv Šinjika u Jaroslavlju raširili zastavu sa svastikom, ali su organi reda vrlo brzo identifikovali momka koji je to uradio pa je maloumnik vrlo brzo završio iza rešetaka što svakako neće biti slučaj sa Šimunićem čiji postupak odobravaju desetine hiljada Hrvata, ali ni sa pripadnicima letonske vojske koji se u svojoj rusofobiji radije okreću fašizmu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter