0
Evropske lige

Bajern obrnuo skoro pola milijarde evra

Objavljeno: 23.11.13 u 13:45

Bajern Minhen

Nemački klubovi već godinama unazad ostalim sportskim kolektivima pokazuju kako se uspešno posluje, a poslednji u nizu primera je aktuelni evropski prvak minhenski Bajern koji je od jula 2012. do juna 2013. godine imao obrt od čak 432,8 miliona evra od čega je profit oko 14 miliona.

Prihod od ulaznica i propratnih dešavanja na utakmicama bio je najveći, čak 150 miliona evra, zatim od sponzora i marketing zarađeno je 102,4 miliona, a od televizijskih prava 44,1 miliona. Kada se od svega toga odbiju rashodi među kojima su svakako najveći plate igrača i obeštećenja klubovima od kojih su kupovali fudbaleri dolazi se do plusa od 22,5 miliona, a kada se od toga odbije porez Bavarcima ostaje 14 miliona evra.

Za razliku od ostalih velikih evropskih klubova koji finansijske godine uglavnom završavaju u minusu, a taj minus pokrivaju kreditima Bajern je pokazao da je moguće i jedno i drugo odnosno i osvajati titule i poslovati u plusu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter