0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Igrali smo dobro 35 minuta, čestitamo Lokomotivi

Objavljeno: 22.11.13 u 19:55

Lokomotiva - Zvezda

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić čestitao je ekipi Lokomotive na pobedi u meču šestog kola Evrolige i istakao da je njegov tim na zadovoljavajućem nivou odigrao 35 minuta. 

Crveno-beli su poraženi u Kubanju i sada im predstoji velika borba za plasman u sledeću rundu.

“Čestitam Lokomotivi na pobedi. Najveći deo meča smo odigrali veoma dobro. U prvom delu Lokomotiva je izvanredno šutirala za tri poena, ali smo bez obzira na to bili u igri. Na odličan procenat šuta za tri u pp, nadovezale su se još dve trojke na startu treće deonice pa su oni imali neverovatnih 10/12 u pokušajima za tri poena. Bez obzira na to igrali smo dobro u odbrani i napadu, preuzeli smo vođstvo, ali to nije bilo dovoljno da slavimo u ovom meču. U trenucima kada se lomio meč iskusna ekipa kao što je Lokomotiva iskoristila je sve naše greške i zasluženo pobedila“, rekao je Radonjić i dodao da je derbi sa Partizanom svakako uticao na njegove igrače, ali da ne traži opravdanje.

“ Istakao bih da smo danas odigrali jako dobar meč i bili konkurentno sa prvoplasiranom ekipom u našoj grupi. Sa te strane ne bih rekao da je uticalo, iako je postojao veliki naboj koji nose sve utakmice sa Partizanom i produžetak koji smo imali ostavio traga na ekipu. Međutim, ne želimo da u tome tražimo opravdanje za poraz od Lokomotive“, istakao je Radonjić.

On je najavio da će se crveno-beli do kraja boriti za plasman u top 16.

“Pre ovoga meča naše šanse nisu bile velike, ali i posle pobede Laboral Kuće u Izraelu naše šanse su i dalje male. Ipak,  igraćemo do kraja pa ćemo videti šta će nam to doneti. Ono što je jako značajan na nas je to što smo bili bliži pobedi u Krasnodaru, nego u prvom meču sa Lokomotivom, iako to rezultat na kraju ne govori“, zaključio je Radonjić.

Ivan Radenović smatra da je šut za tri poena bio presudan u ovoj utakmici.

“Bila je veoma teška utakmica za obe ekipe. Igrali smo veoma dobro oko 35 minuta, ali koncentracija u završnici nije bila na dotadašnjem nivou i iskusna ekipa kao što je Kuban je to znala da iskoristi. Pogodili su 8/10 trojki i umalo da nas slome, ali smo izdržali. Znali smo da oni ne mogu da pogađaju tako dobro do kraja utakmice, preuzeli smo vođstvo, ali ipak nismo izdržali do kraja“, istakao je Radenović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter