0
Košarka

Novicki i Pol obarali rekorde (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.13 u 09:38

dirk-novicki

Sa 35 poena postignutih u duelu protiv Hjustona odigranom prethodne noći Dirk Novicki se probio na 15. mesto večne liste najboljih strelaca NBA lige pošto je stigao do cifre od 25.280 poena čime je za jedan poen pretekao legendarnog Redžija Milera koji je do sinoć držao tu 15. poziciju.

35-godišnji Nemac je svih 16 NBA sezona proveo u Dalas Maveriksima i vodeći je u svim ofanzivnim statističkim kategorijama u istoriji kluba. Sledeća meta Novickog je i dalje aktivni Kevin Garnet koji je sa 25.340 poena na 14. mestu odnosno na svom kontu ima samo 60 poena više pa ne bi bilo izenanđenje da ga uskoro prestigne.

Sa druge strane plejmejker Los Anđeles Klipersa Kris Pol oborio je rekord po broju ostvarenih „dabl-dablova“ na početku sezone pošto je i u 12. meču svog tima imao dvostruki broj u dve kategorije tačnije upisap je 20 poena i 11 asistencija u duelu protiv Timbervulvsa u Minesoti. ovaj rekord je do sada bio u rukama čuvenog Medžika Džonsona koji je u sezoni 1990/91 u prvih 11 mečeva imao „dabl-dabl“ učinak.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter