0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Nikolić: Treća četvrtina je presudila

Objavljeno: 21.11.13 u 09:12
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener košarkaša kragujevačkog Radničkog Miroslav Muta Nikolić iskoristio je priliku da nakon pobede njegovog tima nad grčkim Panioniosom u meču 6. kola Evrokupa čestita svojim igračima na bespoštednoj borbi uprkos velikom umoru koji je izazvanom skraćenim „rosterom“.

„Najpre, imali smo jako dobar ambijent. Čestitam publici, najvernijim ljudima koji dolaze na svaku utakmicu. Daju nam veliku podršku koja za nas mnogo znači. Dobro smo se spremili, uprkos ritmu takmičenja koji nam donosi oscilacije u igri. Treću četvrtinu smo odigrali fenomenalno. Vodili smo sa 18 poena razlike, čemu se niko nije nadao. U poslednjoj deonici su išli na sve ili ništa. Udvajali su „pikenrol“ na svim pozicijama, a mi se nismo snašli. Trebalo je da imamo pas na vreme, da se bolje krećemo, pa da privedemo utakmicu mirnijem kraju. Ipak, čestitam ovim momcima jer su igrali bespoštedno, skroz su se emotivno iscrpeli. Želeli su da pobede, imali su koncentracije donekle, ali je normalno da su imali i pad u igri, zbog umora. Panionios je ekipa koja je igrala egal sa Panatinaikos tri četvrtine. Dobro guramo u Evrokupu, iako nemamo mnogo igrača u rotaciji. Tu nam je devet debitanata i dvojica igrača koje previše iscrpljujem. Svi zajedno dobro ovo izdržavaju. Jako sam zadovoljan. Okrećemo se Partizanu, još jednoj teškoj utakmici u ABA ligi“ – bile su Nikolićeve reči nakon sinoćnjeg trijumfa.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Muftau Jaru koji je ponovo zabeležio „dabl-dabl“ učinak.

„Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Znali smo da moramo da budemo dobri u odbrani i skoku. Takođe smo morali da iskontrolišemo Mekoluma, izuzetnog igrača, i čini mi se da smo u tome uspeli. Imali smo kontrolu nad većim delom meča, ali smo im dopustili da se vrate u igru. Ipak, zasluženo smo pobedili“ – jasan je tamnoputi centar.

Pred Kragujevčanima su dva gostovanja u Evrokupu, najpre će imati okršaj sa Bizonsima 27. novembra, a potom i sa Spartakom 4. decembra. Ako ne van Kragujevca, overa „vize“ za drugi krug Evrokupa mogla bi da usledi u poslednjem susretu prve faze u Jezeru 11. decembra protiv Neptunasa. Poslednje kolo zakazano je za 18. decembar kada će Radnički biti gost Bešiktaša.

Između megdana na evro-sceni predstoji srpki derbi na Jadranu. Utakmica devetog kola ABA lige Radnički – Partizan na programu je u nedelju 24. novembra od 19 časova.

hotsport.rs/kkradnicki.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter