0
Fudbal

FIFA nije registrovala poraz Španaca

Objavljeno: 21.11.13 u 12:51

viktor-valdez

Retke su situacije u poslednjih nekoliko godina kada reprezentacija Španije napusti teren poražena kao što se to desilo u prijateljskom duelu sa Južnoafričkom Republikom (1:0), ali na kraju se ispostavilo da čak ni taj poraz neće biti službeno registrovan.

Naime, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je odlučila da ne registruje ovaj meč pošto je „crvena furija“ obavila više od dozvoljenih šest izmena. Grešku je napravila sudijska ekipa koja je dozvolila Visenteu del Boskeu da u igru uvede Pepea Reinu nakon povrede Viktora Valdesa iako je selektor Španije već obavio šest promena.

Protiv ovakvog rešenja FIFA žestoko je protestvovao Fudbalski savez Južne Afrike pošto će njihovoj selekciji biti uskraćeni bodovi osvojeni protiv svetskog i evropskog prvaka koji bi im doneli veliki skok na narednoj rang listi koju svakog meseca objavljuje Međunarodna fudbalska federacija.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter