0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Blažič: Nema umora, gladni smo pobeda

Objavljeno: 21.11.13 u 20:44
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Igrači Crvene zvezde Telekom prevalili su 1.800 kilometara na putu do Krasnodara gde ih u petak od 17 časova očekuje važan meč šestog kola D grupe Evrolige.

Na jugu Rusije sačekalo ih je veoma prijatno vreme i temperatura od desetak stepeni što i ne čudi s obzirom da je ova regija jedna od najtoplijih u Ruskoj federaciji.

Po dolasku na aerodrom u Krasnodaru ekspedicija crveno-belih imala je manjih administrativnih problema koji su posle sat vremena čekanja i angažovanja rukovodstva Lokomotive Kuban uspešno prevaziđeni.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u četvrtak su trenirali u vreme odigravanja utakmice u hali koja izgleda velelepno. Dvorana Lokomotive je glanc nova, kapaciteta je 7.500 gledalaca i izgleda zaista impozantno spolja i iznutra.

Bek Crvene zvezde Telekom, Jaka Blažič na predposlednjem treningu pred meč sa Lokomotivom izjavio je da je ekipa veoma motivisana, te da umor nakon serije teških utakmica i dugog putovanja ih neće sputati u želji da se suprotstave Rusima na pravi način.

„Znali smo šta nas očekuje i da neće biti lako, ali smo se spremali za to. Trener nas posebno motiviše za svaki meč i mislim da umor uopšte neće biti otežavajući faktor ni u predstojećem periodu“, rekao je Blažič, koji je svestan snage narednog protivnika.

„Igrali smo protiv Lokomotive u prvom kolu, ali tada nismo bili u ovako dobrom ritmu i nismo se tako dobro poznavali pa nas sigurno očekuje drugačija utakmica. Oni igraju sve bolje, dele prvo mesto u našoj grupi sa Makabijem i biće nam teško da ih savladamo. Svi sa nestrpljenjem očekujemo da meč počne, imamo puno samopouzdanja i izaći ćemo hrabro na teren.“

Slovenac u redovima crveno-belih nije želeo nikog posebno da ističe iz redova narednog rivala.

„Lokomotiva ima veoma kvalitetan roster, popunjeni su na svim pozicijama, imaju dobro razrađen sistem igre i napadaju podjednako dobro sa svih pozicija. Bitno je da mi odigramo od početka agresivno u odbrani i da imamo dobra rešenja u napadu.“

Blažič pruža fenomenalne partije i za kratko vreme je postao ljubimac navijača. Uvek skromni bek crveno-belih u prvi plan ističe kolektiv.

„Ja sam samo deo tima, igramo svi za jednog i jedan za sve. Svima nam je želja da uveselimo navijače, a to ćemo najbolje uraditi kao pobeđujemo“, završio je izlaganje Jaka Blažič.

Izabranici Dejana Radonjića radili su dan pre utakmice u praznoj dvorani, ali sutra ih očekuje nešto potpuno drugačije. Naime, prema rečima ljudi iz menadžmenta Lokomotive očekuje se da u hali bude preko 5.000 navijača, koji ne prave ni približno tako dobar ambijent kao Delije, ali se smatraju za najbolju košarkašku publiku u Rusiji. Direktan prenos utakmice između Crvene zvezde Telekom i Lokomotive Kuban u petak od 17 časova možete direktno gledati na TV Sport klub.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter