1
Fudbal

FOTO:STARSPROT

Miha otišao, ko dolazi i da li neko ostaje? (ANKETA)

Objavljeno: 20.11.13 u 11:57

Očigledno, a sasvim fer i korektno sada bivši selektor Siniša Mihajlović nije hteo da pre poslednje zvanične utakmice na klupi obavesti javnost da odlazi iz srpskog fudbala. Barem privremeno.

FOTO:STARSPROT
FOTO:STARSPROT

I sada već evo manje od 24 sata nakon njegovog odlaska može se jasno podvući crta.

Neuspeh je jedan i on se ogleda u tome što ćemo Svetsko prvenstvo u Brazilu pratiti bez emocija jer reprezentacija nije obezbedila plasman.

Iz ove perspektive gledano, kiks protiv Makedonije u gostima, te poraz protiv Blegije u Beogradu (sijaset promašenih šansi u prvom poluvremenu) koštao nas je učešća ili barem baraža za plasman u Južnu Ameriku.

Kada se na to doda i činjenica da je Miha praktično potpuno promenio tim u kome sada postoji jasna fizionomija i da je od poznatih ali ne poštovanih i proznatih igrača (sem defanzivne linije) stvorio selekciju koja će tek dostići svoj maksimum, može se slobodno reći da taj jedan jedini neuspeh u budućnosti neće toliko boleti.

Neće boleti doduše samo ukoliko u sledećem ciklusu ono što je Miha postavio kao temelj neko sledeći nastavi da gradi po postavljenim principima i tada će Mihin rad na klupi Srbije dobiti svoju valorizaciju.

A da je u reprezentaciji sve štimalo gotovo savršeno govori i podataka da su iskusniji, a i mlađi igrači redom insistirali na Mihinom ostanku.

Ko god iz rukava sada izvuče keca u vidu Adema Ljajića ili džokera zvanog slučaj Matić, realno se bavi petparačkim pričama i kao takve ih i treba shvatiti.

Miha je svoj odlazak sa klupe obrazložio činjenicom da Tomislav Karadžić i Zoran Laković ne mogu da mu garantuju da će ostati u Savezu. Od ranije je poznato da je svoju selektorsku funkciju on vezao za postojeću strukturu u FSS jer su to ljudi kojima ‘veruje.

I tako smo došli do dva otvorena pitanja. Ko će biti novi selektor i da li Karadžić odlazi kako je letos i najavio i ko će ga u to, slučaju naslediti.

O imenima i potencijalnim Mihinim naslednicima uvek je interesantno špekulisati, ali u Savezu bi trebalo da se pridržavaju sledećeg – neophodno je da to bude neko koje pripadnik mlađe trenerske garde sa savremenim fudbalskim pogledima, te neko ko je gladan uspeha. Ali ne uspeha u vidu plasmana na veliko takmičenje već neko ko želi da na velikom takmičenju napravi rezultat.

Da li Partizan treba da vrati Marka Šćepovića?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

O strukturi u Savezu teško je govoriti. čini se da je Tole pripremao Lakovića za svog naslednika, ali da li će se ta priča zaista ostvariti tek ćemo videti. Ipak sasvim je očigledno da je trenutno jako teško naći pogodnog kandidata koji bi Karadžića nasladio jer postojeće fudbalske strukture ne nude ‘svežu krv’ a možda je to ono što je najvažnije pored neophodnog kontinuiteta u radu.

Da nas čeka vruća fudbalska zima to je sada više nego jasno, a ostaje pitanje da li imam dovoljno hladnih glava kako bi bili povučeni potezi koji će omogućiti nastavak razvoja srpskog fudbala koji bi kao rezultat trebalo da donese respaktabilniji rezultat reprezentacije na velikim takmičenjima.

hotsport.rs/B.M.

0
0

1 Komentara

  1. Petparacke price su kada se selektor bavi funkcionerima FSS, realno sta njega briga ko ce biti Predsednik? Treba da ode u jednoj lakoj grupi smo ispali, ne samo da je bila laka grupa nego je bio i lak baraz (Island)!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter