0
Auto Moto

Borković: Ostvaren dečački san

Objavljeno: 20.11.13 u 13:35

DBorkovic1

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković izjavio je danas da mu se ostvario dečački san jer će se od sledeće sezone takmičiti u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).

Borković je posle titule evropskog šampiona na brdskim stazama i trećeg mesta u Evropskom kupu turing automobila (ETCC), odlučio da ode korak dalje i postane prvi Srbin koji će učestvovati u najprestižnijem svetskom takmičenju na kružnim stazama.

„WTCC je pandan Formuli 1 u automobilizmu, reč je o jednom od najboljih i najgledanijih auto – šampionata. Ovo nije bila jednostava odluka, doneo sam je posle višenedeljnog razmišljanja i razgovora sa vlasnikom WTCC Marčelom Lotijem. Sama činjenica da ću voziti sa najvećim imenima automobilizma, kao i da sam u prilici da vozim svetski šampionat za mene je ispunjenje profesionalnih ciljeva. Bilo koje mesto da zauzmem biću srećan, jer ovde već voze najbolji“, rekao je Borković novinarima u beogradskom restoranu El Hispano.

WTCC će od sledeće sezone posebno biti interesantan za ljubtelje auto-moto sporta, jer će u njemu učestvovati devetostruki osvajač Svetskog reli šampionata (WRC) i jedan od najboljih vozača svih vremena Francuz Sebastijan Leb.

„Ići ću po celom svetu i učiti staze, bez obzira što sledeća sezona nije primarna, već 2015, želim da budem konkurentan i idem na najviši plasman. Realan sam momak, ne očekujem da budem prvi, ali svi koji me poznaju znaju da uvek dajem sve od sebe. Posebno se radujem jer ću se takmičiti sa živom legendom ovog sportame Sebastijanom Lebom. Veoma sam uzbuđen zbog toga“, poručio je Borković.

Predstojeća sezona je poslednja u kojoj će se voziti za trofej Jokohama u takozvanoj TC2 klasi, dok će od 2015. postojati samo jedna sa potpuno novim automobilima.

„Potreban je veliki budžet. Moj sponzor kompanija NIS ne može da isprati sve, trenutno radimo na tome i u pregovorima smo sa nekoliko jakih kompanija. Ove godine je potrebno više novca, višemilionski budžet je u pitanju, ne uzimajući u obzir troškove testiranja i oštećenja koja su moguća u toku trka“, rekao je visoki Pančevac.

On je dodao da će i dalje voziti Seata, dok će testiranja obaviti u Barseloni i Valensiji.

Sezona u WTCC počinje 8. aprila 2014. godina u Maroku i traje do 16. novembra, kada će biti vožena poslednja trka u Makau.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter