0
Ostali sportovi

Vučić naredio Babiću da podnese ostavku na mesto predsednika VSS

Objavljeno: 19.11.13 u 13:13

zoran-babic

Zoran Babić je danas podneo ostavku na mesto predsednika UO Vaterpolo saveza Srbije na čijem čelu se nalazio svega dva meseca.

U njegovom saopštenju u kojem je saopštio razloge za ovakav potez se kaže:

– Za predsednika Vaterpolo saveza Srbije kandidovao sam se u dobroj nameri i sa željom da iskoristim svoju energiju i znanje, i pomognem vaterpolo sportu, kako bi naši klubovi i reprezentacija ponovo ostvarivali vrhunske rezultate u evropskim i svetskim takmičenjima.

Smatrao sam da mogu da pomognem, i svojim kontaktima i znanjem, da rešimo otplatu duga koji sam zatekao, od 1,3 miliona evra, kako bi naši sportisti nastavili da donose u Srbiju medalje, a izvan Srbije da nas promovišu onako kako su i do sada – najbolje. Priznajem, ušao sam u celu priču hrabro, nisam se plašio izazova, jedva sam čekao da pomognem, i napravili smo plan kako da, do 2016. godine, Savez bude na pozitivnoj nuli.

Duboko sam svestan činjenice da u našem sportu ima mnogo gorućih problema. Moja je želja, kao što je želja i svakog dobronamernog građanina Srbije, da se oni što pre reše. Ako izlazak političara iz uprava sportskih saveza i klubova može,  barem donekle, da ublaži ove probleme i da bude prvi korak u njihovom rešavanju,  spreman sam prvi da dam svoj doprinos.

Zato ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Vaterpolo saveza Srbije i podržavam predlog predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, da članovi Glavnog odbora naše Stranke ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova.

Očekujem da i članovi glavnih odbora drugih stranaka u Srbiji slede naš primer, i podnesu ostavke na mesta u upravama sportskih klubova i saveza, kako bi politika potpuno izašla iz sporta.  Dolaskom na vlast, Srpska napredna stranka obećala je promene na bolje, a to svakako ne možemo činiti, ako se neki grčevito bore za fotelje,koristeći sport samo za lično bogaćenje i promociju, dok  za to vreme sportski savezi, klubovi i sport u celini u Srbiji propadaju.

Ovo naglašavam zbog toga što su zli jezici neretko prozivali i predsednika SNS, Aleksandra Vučića, samo zbog simpatija za jedan sportski klub, čiji je navijač od detinjstva, a na koje ima pravo svako, iako je više puta isticao da će država pomoći svima, a ne samo tom klubu.

Smatram da političari treba da se povuku iz sporta i da ostanu samo navijači klubova i reprezentacije, kao što će članovi SNS od sad i činiti, a da sportisti i sportski radnici nastave da vode sportska društva. Srpska napredna stranka, od prvog dana, bori se za bolji život građana i napredak Srbije, a samim tim i za napredak srpskog sporta, svih klubova i reprezentacija. U toj beskompromisnoj borbi stojim na raspolaganju građanima Srbije.

Zoran Babić
član Glavnog odbora Srpske napredne stranke

hotsport.rs/VSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter