1
Domaći fudbal

Partizan pronašao špica u omladincima

Objavljeno: 19.11.13 u 11:10

ivan-saponjic

Nakon povrede Nemanje Kojića i bolesti Ismaela Fofane Partizan je morao da potraži novo rešenje za napad svog tima, a izbor je pao na 16-godišnjeg Ivana Šaponjića koji je u ponedlejak licenciran i dobio je dres sa brojem 33.

„Šaponjić je dosta napredovao u minulom periodu. U nedostatku napadača nam treba dostupno rešenje i odlučili smo se da to bude Ivan, iako je jako mlad. Biće sa nama do kraja jesenjeg dela, a da li će igrati, dobiti priliku, zavisi i od njega i od nas koji o tome odlučujemo“ – objasnio je trener crno-belih Vuk Rašović za Sport.

Mladi stručnjak je potom pokušao da širem auditorijumu predstavi kvalitete perspektivnog centarfora kojeg je uporedio sa Aleksandrom Mitrovićem.

„Radi se o fudbaleru koji po stilu dosta liči na Aleksandra Mitrovića. Naravno, treba imati u vidu da se radi praktično o detetu, ali i Mitrović je bio dete kada je prekomandovan, pa se izborio! Nekada se u životu prilike otvaraju same od sebe. Nikada ne znaš kada ćeš na veliku scenu, zato je bitno da radiš i da budeš spreman kada taj momenat dođe. Ukoliko sudim po treninzima, Šaponjić je i te kako spreman za izazov koji je ga očekuje.“

Prekomanda u prvi tim ne znači da će Šaponjić već u nedelju protiv Voždovca biti u prvom timu, a ako se to ne desi najistureniji u timu Vuka Rašovića mogli bi da budu Nikola Ninković, Andrija Živković, Predrag Luka, Petar Grbić ili Filip Malbašić.

hotsport.rs/Sport

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter