in , ,

Partizan pronašao špica u omladincima

ivan-saponjic

Nakon povrede Nemanje Kojića i bolesti Ismaela Fofane Partizan je morao da potraži novo rešenje za napad svog tima, a izbor je pao na 16-godišnjeg Ivana Šaponjića koji je u ponedlejak licenciran i dobio je dres sa brojem 33.

„Šaponjić je dosta napredovao u minulom periodu. U nedostatku napadača nam treba dostupno rešenje i odlučili smo se da to bude Ivan, iako je jako mlad. Biće sa nama do kraja jesenjeg dela, a da li će igrati, dobiti priliku, zavisi i od njega i od nas koji o tome odlučujemo“ – objasnio je trener crno-belih Vuk Rašović za Sport.

Mladi stručnjak je potom pokušao da širem auditorijumu predstavi kvalitete perspektivnog centarfora kojeg je uporedio sa Aleksandrom Mitrovićem.

„Radi se o fudbaleru koji po stilu dosta liči na Aleksandra Mitrovića. Naravno, treba imati u vidu da se radi praktično o detetu, ali i Mitrović je bio dete kada je prekomandovan, pa se izborio! Nekada se u životu prilike otvaraju same od sebe. Nikada ne znaš kada ćeš na veliku scenu, zato je bitno da radiš i da budeš spreman kada taj momenat dođe. Ukoliko sudim po treninzima, Šaponjić je i te kako spreman za izazov koji je ga očekuje.“

loading...

Prekomanda u prvi tim ne znači da će Šaponjić već u nedelju protiv Voždovca biti u prvom timu, a ako se to ne desi najistureniji u timu Vuka Rašovića mogli bi da budu Nikola Ninković, Andrija Živković, Predrag Luka, Petar Grbić ili Filip Malbašić.

hotsport.rs/Sport

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Muslin kandidat za selektora Kazahstana

Bobi Marjanović MVP 8. kola ABA lige