0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Jokić: Kroz utakmice se brže napreduje

Objavljeno: 19.11.13 u 16:02
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mladi fudbaler Crvene zvezde, Milan Jokić, od dolaska na Marakanu iz redova najvećeg rivala Partizana strpljivo čeka svoju šansu da debituje u zvaničnim mečevima. Nedovoljna fizička sprema uz nekoliko manjih pauza zbog povreda uslovili su da navijači crveno-belih još uvek na delu ne vide 18-godišnjeg veznog igrača.

Međutim, u nekoliko prijateljskih susreta Jokić je pokazao veliki potencijal, što mu je uostalom i bila najveća preporuka za dolazak na Marakanu. Praksa odigravanja kontrolnih susreta ispostavila se kao pun pogodak, jer u tim duelima mladi i fudbaleri sa manjom minutažom imaju priliku da se nametnu stručnom štabu i ostanu u takmičarkom ritmu.

„Nisam najbolje fizički spreman i upravo zbog toga mi prijateljski susreti mnogo znače. Kroz mečeve može mnogo više da se napreduje, lakše se uočavaju i ispravljaju propusti u igri. Na treninzima je to takođe moguće, ali teže ide. Kada igrate utakmicu jednom nedeljno, kao što je to uglavnom bio moj slučaj u tekućoj polusezoni, mnogo je lakše podići formu. U timu imamo mnogo mladih igrača, među kojima sam i ja, kojima je potrebna minutaža, kako bismo ostali u ritmu i u svakom trenutku bili spremni da uskočimo na glavnu scenu“ – navodi Milan Jokić.

Mladić rođen 21. marta 1995. godine sa nestrpljenjem iščekuje zimske pripreme tokom kojih će se, uveren je, maksimalno fizički spremiti i na proleće istaći ozbiljnu kandidaturu za najjači tim. To naravno, nikako ne znači da se ne nada da će u preostala četiri „jesenja“ duela dobiti priliku da debituje.

„Jedva čekam pripreme. Ali pre toga nas očekuju četiri teške utakmice, tri u prvenstvu i jedna u Kupu. Moramo biti maksimalno oprezni i motivisani. Tokom polusezone smo imali dosta uspona i padova, konačno smo se malo stabilizovali i s pravom se nadamo da možemo do kraja ove godine da pobedimo sve rivale. Neće nam biti nimalo lako, tu pre svega mislim na susret sa Slobodom u narednom kolu. Malo mojih saigrača ima iskustva u igranju pred praznim tribinama, međutim, šta je tu je, svesni smo težine zadatka i idemo na pobedu, kao i u svakom drugom meču“ – konstatovao je Milan Jokić.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter