0
AdmiralBet ABA Liga

Večiti derbi u Pioniru 20.30

Objavljeno: 18.11.13 u 10:57

image

U beogradskoj hali Pionir večeras će se u večitom derbiju, a ujedno i derbiju 8. Kola. Jadranske lige sastati Partizan NIS i Crvena zvezda Telekom.

Domaći crno – beli ulaze u ovaj meč značajno oslabljeni a poslednji u nizu oebova za četu Duška Vujoševića je povreda francuskog pleja Lea Vestermna koji je po svemu sudeći završio sezonu.

„Derbi je u senci povrede Vestermana, on je naš noseći igrač i nema pravu zamenu. Što se tiče Muslija i Kinzija, biće spremni“, rekao je Vujošević, navodeći da meč sa Crvenom zvezdu dolazi u lošem trenutku za njegov tim.

„Oni su u naletu, imaju dobar i tim i klub i favoriti su. Ipak, Partizan je uvek Partizan, to znamo i mi i Zvezda“, poručio je Vujošević.

Sa druge strane Dejan Radonjić nema personalnih problema i činjenica da su crveno – beli vezali dve pobede u Evroligi i podigli nivo forme svakako im ide u prilog i oni bez obzira na gostovanje nose ulogu blagog favorita.

„Očekuje nas duel pred njihovim navijačima, oni su od starta dobro krenuli i prvi su na tabeli. Siguran sam da će motivacija sa obe strane biti velika, kao i na svakom derbiju. Moramo da igramo na veoma visokom nivou ukoliko želimo da ih pobedimo“, rekao je Radonjić.

Derbi će biti i u znaku želje da se navija sportski i korektno pa će se igrači obe ekipe na parketu pojavita u majicama sa natpisom ‘Peta lična huliganima’.

Zbog toga su i kapiteni dve ekipe Dragan milosavljević i Marko Simonović pozvali na fer i sportsko navijanje.

„To je najbolji način da se bodri svoj tim“, istakao je Milosavljević, dok je Simonović poručio da je derbi „praznik u kojem se uživa“ i da u sportskoj atmosferi „pobedi bolji“..

Utakmica između košarkaša Partizana i Crvene zvezde igra se večeras u dvorani Pionir od 20.30 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter