0
Fudbal

Legija nagradila Radovića novim ugovorom

Objavljeno: 18.11.13 u 11:59

Legia Warsaw v WKS Slask Wroclaw - Polish Ekstraklasa

Srpski fudbaler Miroslav Radović produžio je svoj ugovor sa poljskom Legijom, za koju nastupa već sedam godina. 29-godišnji krilni igrač će u klubu iz Varšave ostati do sezone 2016-17.

-Ovde sam već godinama i mislim da ne moram nikome da se dokazujem, puno mi znači što sam u ovom klubu. Da sam zainteresovan samo za novac, odavno bih napustio Varšavu. Legija mi je pružila dosta toga, ovde se osećam sjajno i mogu da kažem da je ovo moj dom. Odlazak odavde ne bi bio pošten sa moje strane. Drago mi je da sam produžio ugovor, pregovori su kratko trajali i nisam se dvoumio oko toga da li želim ovde da ostanem. Činjenica da svake sezone imamo drugačiji izazov je velika motivacija za mene – rekao je Radović.

Radović je sa Legijom osvojio titulu šampiona prošle sezone, četiri Kupa Poljske i jedan Superkup. Srpski fudbaler je i ovu sezonu počeo u izuzetnoj formi i bio je jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate prvaka Poljske. Iako je dugo odsustvovao zbog povrede, Radović je i dalje drugi strelac kluba sa šest postignutih golova na devet odigranih utakmica. Krilni igrač je tako već izjednačio svoj učinak iz prošle sezone kada je postigao šest golova u svim takmičenjima.

Dobre igre su dovele do toga da Radović dobije poziv da nastupa za novinarsku selekciju u prijateljskom meču proiv Srbije. Ipak, prvotimac Legije moraće da preskoči ovu priliku jer se još uvek oporavlja od povrede. Početkom oktobra Radović je povredio mišić zbog čega je bio prinuđen da pauzira tri nedelje. Nažalost, čim se oporavio od prve povrede, usledila je fraktura metakarpalne kosti, zbog koje je morao da odsustvuje još nekoliko nedelja. Srpski fudbaler istakao je kako je najvažnija stvar da se u potpunosti oporavi od povrede.

-Izuzetno cenim to što su me se novinari setili, ali sam odlučio da je ipak najvažnija stvar moje zdravlje. Fokusiraću se na oporavak i na povratak u dobru formu i potrudiću se da pomognem Legiji u narednom periodu – rekao je Radović.

Ukoliko oporavak bude tekao po planu, Radović će imati priliku da pomogne Legiji da učvrsti lidersku poziciju za nedelju dana, kada budu dočekivali ekipu Pogona, trenutno četvrtoplasirani tim šampionata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter