0
AdmiralBet ABA Liga

Vujošević: ‘Derbi’ u lošem momentu za nas

Objavljeno: 17.11.13 u 13:41

dusko-vujosevic-

Na konferenciji za medije uprličenoj povodom sutrašnje utakmice 8. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde trener crno-belih Duško Vujošević je više vremena proveo objašnjavajući zdravstveni bilten u timu što je realno trenutno i najveći problem za klub iz Humske ulice, ali se naravno osvrnuo i na sam duel.

„Za nas utakmica sa Crvenom zvezdom dolazi u vrlo lošem momentu. Zvezda je u naletu, napravila je dobar tim i u usponu je forme. Mi smo se odlučili za neki drugi način, strpljivi rad, imamo svoju koncepciju koja je ovoga momenta dovedena u pitanje zbog povreda. Zamislite da Zvezda sutra igra bez trojice stranaca. Nama se desila ta situacija slična onoj u kojoj je Dejvis kup reprezentacija. Sport sadrži u sebi tu vrsu rizika. međutim, Partizan je uvek Partizan i svi toga moraju da budu svesni. Prihvatili smo da odnos, kada su u pitanju finansije, bude kao onaj Davida i Golijata, a pored toga imamo otežavajuću okolnost kada su u pitanju povrede“ – kazao je Vujošević.

Loša vest za navijače Partizana je da je za Lea Vestermana sezona gotovo sigurno završena pošto je pokidao ligamente u duelu protiv moskovskog CSKA, ali će za razliku od tog duela u timu biti Dejan Musli i Tarens Kinzi.

„Trebalo bi da budu u timu. Musli je imao hematom na listu, nije se videla povreda mišića, ali sam hematom pokazuje da je došlo do raslojavanja. Što se tiče Kinzija on je u Širokom doživeo spazam u mišiću. Nije u stanju da pruži 100 posto svojih mogućnosti, ali se oseća spremnim“ – objasnio je trener crno-belih.

Vujošević je jasno najavio da će klub potražiti na tržištu rešenje za poziciju plejmejkera, ako ne dugoročno onda makar kratkoročno, a dotada svi ostali igrači će imati obavezu prema klubu da pruže maksimum kako bi borbenošću nadoknadili izostanak saigrača.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter