0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT.RS

Koroman za HotSport: Sanjali smo da obučemo Zvezdin dres

Objavljeno: 17.11.13 u 12:27
FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

Kada se pomisli na igrače koji imaju vešt dribling, eksplozivan prodor, te razoran i precizan udarac gotovo sigurno će se na listi naći i ime Ognjena Koromana. Sjajni  35 – godišnji krilni igrač koji je trenutno član ruskih Krila Sovjetov, od kada je otišao iz Crvene zvezde nije toliko prisutan u domaćim medijima, ali kao i uvek, bez dlake na jeziku on je spreman da govori o crveno – belima i srpskom fudbalu uopšte.

Kao Zvezdino dete i jedan od članova generacije koja je među poslednjima ostvila značajniji trag Koroman je uporedio vreme kada je on stastavao i ovo današnje.

– Bila su to druga vremena. Klinci u to doba nisu razmišljali o novcu, besnim automobilima i slavi, već je jedini cilj bio da se zaigra u prvom timu Zvezde i to je bilo ostvarenje sna. Od Dekija Stankovića, Gvozdenovića, Lazetića i Lalatovića, svi smo imali isti san – da obučemo crveno – beli dres. Takođe tada se roditelji nisu mešali u stvaranje mlađih igrača i generalno se mnogo zdravije se radilo. – rekao je srpski internacionalac i potom nastavio:

– Klinci nemaju strast koju smo imali i to rezultati pokazuju. Zvezda nije od Bastine generacije izbacila grupu igrača. Šta je uzrok ne znam, ali čini se da se na radi kvalitetno. Ako su iz moje generacije sedamorica igrača kasnije bili kapiteni Zvezde to dovoljno govori o tome kako se nakada, a kako sada radi.

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

Koroman se potom osvrnuo na igre prvog time crveno – belih.

– Mislim da je u prvom timu svake godine situacija sve lošija. Klub je u minusu i sve više tone. Velika su potraživanja i dugovanja, a to se na kraju odrazi i na rezultat. Pogresno se radilo i nije se kontrolisalo ko dovodi i kakve igrače, pa se osećaju posledice toga. – kazao je bivši fubaler crveno – belih i zatim izneo još jednu značajnu razliku iz vremena kada je on bio prvotimac Zvezde u odnosu na današnje vreme:

– Mi smo bili  najbliži ulasku u Ligu šampiona. Mislim da smo bili kvalitetniji od Glazgov Rendžersa, ali su nam falila dva špica i to nas je koštalo da se ne plasiramo u grupnu fazu. Tada je to okarakterisano kao veliki neuspeh i niko nije postavljao pitanje da li ćemo igrati Ligu Uefa, a danas je i to teško ostvarljivo.

 Velika polemika vodi se i dalje oko toga da li je Siniša Mihajlović dobar selektor ili ne.

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“left“]86 UTAKMICA ODIGRAO JE KOROMAN ZA CRVENU ZVEZDU I POSTIGAO 15 GOLOVA. ZA REPREZENTACIJU SRBIJE I CRNE GORE UPISAO JE 36 NASTUPA I JEDNOM BIO STRELAC.[/stextbox] – Miha je napravio rez veoma hrabro i odlučno. Ali u neku ruku, kada pogledamo relano mi bolje od ovoga nemamo, a Miha je takav, kakav je. Sa njim sam igrao u reprezentaciji i on je čestit i pošten čovek, pa bi ga trebalo podržati. Mi smo takav narod da nama više smeta neka njegova arogancija i potezi. Svima smeta što Ljajić ne igra zbog pevanja himne, a pored toga i njegovo prijateljstvo sa Toletom čini da se stvori negativna slika. Malo su tu i novinari napravili napumpali priču oko svega – kazao je Ognjen i dodao:

– Pa pogledajte, Mihajlović je protiv Hrvata sve uradio gospodski posao i na visokom nivou. Jednostavno trebalo bi da ostane i ekipa će u sledećem ciklusu imati šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

 Ognjen će se uskoro naći na životnoj prekretnici kakvu još u svojoj karijeri nije imao.

– Ugovor mi sitiče u januaru. Dobro se osećam i mada nisam igrao ukoliko se pojavi neka ponuda možda ću odigrati još ukoliko ne verovatno ću upisati trenersku školu.

 Međutim u slučaju da usledi poziv iz Ljutice Bogdana da obuče crveno – beli dres, Koroman ga ipak ne bi prihvatio.

– Nisam na nivou Zvezde, a i toliko sam što se toga tiče istrošen da ne verujem da bih izdržao pristisak, lupanje automobila ili novinarska pitanja, jednostavno nije to više za mene – jasan je Ognjen.

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

 On ipak prati dešavanja u Superligi Srbije u kojoj kao favorite za titulu vidi samo ‘večite’ rivale.

– Prvi put posle nekoliko godina pratim domaći šampionat. Nikad Zvezda i Partizan nisu bili slabiji i to je uzrok ujednačenosti prvenstva, ali mislim da ce se ‘večiti’ odvojiti na tabeli kako vreme bude odmicalo. Mislim da Vojvodina i Čukarički nemaju težnu da bi im zapretli.

 U vreme dok je on igrao za Crvenu zvezdu dosta povika bilo je na arbitre.

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“right“]GDE GOD DA SAM IGRAO PAMTILI SU ME PO ASISTENCIJAMA, ALI JA ĆU VEČNO PAMTITI GOL KOJI SAM DAO BAJERNU NA MARAKANI KAO I DVA POGOTKA U DERBIJU – KOROMAN.[/stextbox] – Moje mišljenje je da mi imamo jako kvalitetne sudije, ali o njihovim ljudskim kvalitetima, njihovom ponašanju i ko lobira za koga i gde, u to ne mogu da zalazim. U vreme kada sam ja igrao u Zvezdi svi su gledali da se istresu na nama. Pored Mažića imamo još dobrih sudija, ali im treba pruziti šansu.  Kriterijum je ove godine izjednačen i prema Zvezdi i Partizanu, ali nekada taj kriterijem nije bio isti i svi znamo kako se delegirlao i odakle. Večiti su glavno merilo i prema njima sudije treba da pooštre kriterijum kako bi i ostali imali šansu.

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

 Za sam kraj Ognjen je procenio kako će se prvenstvo razvijati.

– Partizan da je malo jači otišao bi par bodova, a i crveno – beli da su malo jači takođe bi se odvojili, tako da će biti neizvesno do samog kraja – zaključio je Koroman.

hotsport.rs/B.M.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter