0
Domaći fudbal

foto:fkcrvenazvezda

Zvezda pobedila Dolinu

Objavljeno: 16.11.13 u 17:46

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u prijateljskom meču u Padini ekipu Doline sa 2:1 posle preokreta u drugom poluvremenu.

foto:fkcrvenazvezda
foto:fkcrvenazvezda

Domaćin je poveo u 51. minutu preko Stojanovića, deset minuta kasnije izjednačio je Onjilo, a pobedu crveno-belima doneo je Savićević iz penala u 87. minutu.

Meč u Padini obeležilo je slabo prvo poluvreme, nešto oštrija igra domaćina, te nervoza gostiju, a istakao se Jovan Krneta koji je uspeo da zaradi crveni karton.

Po vetrovitom vremenu i pred oko 1.500 navijača, u prvih 45 minuta nije viđeno mnogo uzbuđenja. Motivisani domaćini u nekim situacijama igrali su grublje nego što je to običaj u susretima bez rezultatskog značaja. Slaviša Stojanović na teren je izveo kombinovani tim, a utakmicu je počeo sa tri napadača – Mihajlovićem, Daudom i Mrđom. Nikola Mijailović je igrao u veznom redu zajedno sa Gogićem, Milijašem i Mirićem.

U drugom poluvremenu trener Zvezde je promenio gotovo kompletan tim, i igrao u formaciji 3-5-2. Štoperski trio činili su Arauho, Gogić i Lazić. Takođe, domaćini su nastavili da igraju oštro kao i u prvom poluvremenu.

U 51. minutu, posle jedne loše reakcije odbrane Crvene zvezde, ekipa Doline imala je svoju najbolju šansu iz koje je uspela da postigne pogodak. Strelac je bio Aleksandar Stojanović.

Crveno-belima je trebalo svega nekoliko minuta da ponovo uspostave dominaciju na terenu, i kao plod bolje igre, u 61. minutu došli su do izjednačenja. Jednu dubinsku loptu odlično je ispratio Onjilo, i snažnim i preciznim udarcem poravnao je rezultat.

Nakon toga, isti igrač mogao je svoj tim da dovede u vođstvo, međutim golman Matek je uspeo da zaustavi njegov udarac. Priliku za pogodak imao je i Nikola Đorđević, međutim bivši čuvar mreže OFK Beograda bio je siguran.

Pitanje pobednika odlučeno je u samom finišu susreta, kada je jedan defanzivac domaćina oštro startovao nad Vukanom Savićevićem u kaznenom prostoru. Mladi prvotimac Crvene zvezde sigurno je izveo jedanaesterac, i postavio konačan rezultat.

Prvenstvo se nastavlja narednog vikenda utakmicama 13. kola. Crvena zvezda će na svom stadionu dočekati Slobodu iz Užica.

Dolina: Jeftić, Čižik, Memović, Radišić, Baštovanov, Plavšić, Spaskovski, N. Kovačević, Vukmirović, D. Kovačević, Karadžić.
Rezerve: Matek, Marković, Jovanović, Stajčić, Gigović, Ivanišević, Stanimirović, Medučić, Stojanović i Đoković.

Crvena zvezda: Trkulja, Lazić, Krneta, Mladenović, Mijailović, Gogić, Milijaš, Mirić, Mihajlović, Dauda i Mrđa.
Rezerve: Vesić, Ahčin, Arauho, Đuričković, Čikić, Savićević, Grujić, Jokić, Đorđević i Onjilo.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter