0
Ostali sportovi

Kraj: Crvena zvezda potopila Partizan u derbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.13 u 18:10

image

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su ekipu Partizana rezultatom 12:9 (5:1, 3:4, 3:2, 1:2) u velikom derbiju srpskog šampionata.

U taboru pobedničke ekipe najefikasniji je bio Viktor Rašović sa tri gola, Gavran Subotić je na drugoj strani postigao isto toliko.

Crveno-beli su već u prvoj četvrtini stekli ogromnu prednost od četiri gola razlike – 5:1, koju su održavali do kraja susreta za važnu pobedu u velikom derbiju.

Crveno-beli imaju maksimalan učinak u dosadašnjem delu sezone, dok je nakon poraza od Radničkog iz Kragujevca ovo drugi izgubljeni meč


4/4 U poslednjoj četrvrtini, crveno-beli su postigli jedan, Partizan dva gola za konačnih 12:9.

3/4 Slično poput druge četvrtine vaterpolisti Partizana nastavili su da pritiskaju Crvenu zvezdu i tope prednost domaćina ali su onda znatno iskusniji crveno -beli ipak na poslednji odmor otišli na +4. – 11:7

2/4 uspeli su vaterpolisti Partizana da se koliko toliko vrate u ovaj meč u drugoj četvrtini koju su rešili u svoju korist 4:3. Utisak je da su možda mogli i više da se približe favorizovanom rivalu ali da nisu imali dovoljno strpljenja u odlučujućim trenucima. – 8:5

1/4 Nakon izjednačenog prvog dela uvodne četvrtine i nakon rezulata 1:1 usledila je serija vaterpolista Zvezde koji su se odlepili na 4:1, pa je trener crno – belih Vujasinović na dva i po minuta pre kraja perioda tražio tajmaut. Primili su crno – beli i peti gol u orvoj četvrtini pa je Vujasinović besan promenio tri igrača, dok je Savić rešio da odmori Prlainovića. – 5:1

Vaterpolisti Crvene zvezde i Partizana od 17 časova na Tašmajdanu igraju ’večiti’ derbi u okviru 4. kola Prve A lige Srbije.

Crveno – beli nakon eliminacije od Pro Reka u kvalifikacijama za Ligu šampina i od skora blokiranim računom, ali sa sve tri pobede u šampionatu pokušaće da opravdaju ulogu blagog favorita.

Crno-beli sa druge strane imaju jedan poraz u šampionatu i tri boda manje pa bi u slučaju trijumfa sustigli beogradske crveno – bele.

Trener aktuelnog srpskog i evropskog šampiona Dejan Savić ističe da je iskustvo na strani njegove ekipe, a da je snaga Partizana mladost.

„Iskustvo je na našoj strani, ali mladost rivala je upravo najveća opasnost za nas. Partizan je uvek Partizan. U odnosu na prošlu sezonu, možda imaju za nijansu slabiji tim. Ali, to je samo na papiru, jer imaju mlade igrače željne dokazivanja i pobeda. U tome je njihova snaga. Kad je o Zvezdi reč, kao što se i očekivalo, desio se pad na emotivnom planu posle Pro Reka, ali srećom posle par dana smo uspešno prošli težak proces povratka u normalan rad. Maksimalno motivisani ulazimo u izazove pred nama“, rekao je Savić.

Šef struke Partizana Vladimir Vujasinović ne očekuje da će se eliminacija odraziti na igru Zvezde.

„Očekujem istu Zvezdu kao protiv Pro Reka. Igramo protiv aktuelnog šampiona Evrope, to dovoljno govori. Iskusna su ekipa, sa vrhunskim asovima. Ne sumnjam da može brzo da posle eliminacije normalno nastavi sezonu. Što se nas tiče, ekipu za predstojeći derbi pripremam kao i za svaku drugu utakmicu. Od igrača tražim da odigraju najbolje što mogu, ovo je za sve velika prilika za dokazivanje. Najvažnije mi je da uspemo da izvučemo maksimum, videćemo za koliko će to biti dovoljno”, rekao je Vujasinović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter