0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Novinari se ograđuju od manifestacije

Objavljeno: 16.11.13 u 16:55

Utisak je da će nastati potpuna lakrdija na utakmici A selekcije i selekcija novinara. Već danima je jasno da su se stvari otele kontroli naročito nakon objavljivanja spiska igrača koje je odredio Ljubiša Stamenković, dok su novinirai i Milovan Rajevac jednistavno odustali od učestvovanja. Tim pobodom Udruženje sportskih novinara Beograda oglasilo se saopštenjem koje vam prenosimo u celini.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Udruženje sportskih novinara Beograda ne podržava način na koji je Fudbalski savez Srbije svojevoljno preuzeo organizaciju tradicionalne fudbalske utakmice „Novinari protiv selektora“.

Utakmica Novinari protiv selektora kao jedinstvena manifestacija u našoj zemlji pokrenuta je pre 42 godine i 21. put su je zajednički organizovali Udruženje sportskih novinara Beograda (USNB) i nacionalni Fudbalski savez (FSS i FSSCG).

USNB pozdravlja ideju da se obnovi tradicionalna utakmica i očekujemo da će ponovo postati stalna manifestacija u kalendaru nacionalnog fudbalskog saveza, a ne rezervna varijanta za situacije kada se ne pronađe nijedan rival za prijateljsku utakmicu.

Za prethodnu 21 utakmicu novinari su selektovali perspektivne igrače i birali najbolje trenere koji su im samo pomagali u vođenju utakmice. Danas smo svedoci sasvim različitog koncepta po kojem je jedan ligaški trener po svojoj volji odabrao igrače od kojih većina sigurno nema reprezentativnu perspektivu. Doajen sportskog novinarstva, kolega Jovan Sekulić, shvativši da ovoga puta nije reč o novinarskoj selekciji i da je napuštena izvorna ideja odlučio je da ne bude statista na klupi Stamenkovićeve selekcije. USNB podržava ovakvu odluku Jovana Sekulića.

Naglašavamo da nije u pitanju „lakrdija“ ili „svađa novinara i selektora“ već pogrešan način na koji je FSS pokušao da obnovi jednu sjajnu manifestaciju.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter