0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

Novak doneo prvi poen Srbiji

Objavljeno: 15.11.13 u 15:54
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Novak Đoković doneo je prvi poen u finalu Dejvis kupa reprezentaciji Srbije pošto u prvom meču je sa 3:0 pobedio Radeka Štepaneka.

Samo u prvom setu i delimično u trećem Štepanke je uspevao da parira Novaku, ali utisak je da je ipak srspki teniser vrlo kontrolisanom igrom rešio ovaj meč u svoju korist i sebi obezbedio dovoljno odmora.

‘Želim da se zahvalim svima koji su došli i napunili Arenu. Važno je što smo stigli do 1:0 kako bi rasteretili mladog lajovića. Nadam se da će te svi ostati i podržati ga da napravi malo iznenađenje’ rekao je Novak.

Tok meča:

Novak Đoković – Radek Štepanek 7:5, 6:1, 6:4

Treći set:

6:4 – Nije Novak ništa hteo da prepusti slučaju pa je rutinski priveo meč kraju više nego zasluženo.

5:4 – Nakon izjednačenog dela igre usledio je deveti gem u kome je novak sa par sjajnih riternova stigao do 15:40 i dve brejk lopte od koji je orvu realizova i stigao do prilike da servira za meč.

2:2 – Nakon četiri gema trećeg seta oba tenisera su sigurna na svoj servis.

Drugi set:

<strong>6:1 – Najbolji srpski teniser bio je je furiozan u drugom setu koji je ubedljivo rešio u svoju korist i nakon 90 minuta tenisa vodi sa 2:0 u setovima.

4:1 – I nakon što je imao problema da sačuva svoj servis, Novak je pojačao gas i sledeća dva gema rešio u svoju korist i stvorio opipljivu prednost.

2:1 – Tri brejk lopte spasio je Đoković i osvojio treći gem. Imao je Štepanek 15:40, a potom i prednost međutim nije uspeo to da iskoristi.

1:0 – Da nema oscilacija u igri Novak je pokazao i na početku druog seta gde je rutinski osvojio prvi gem.

Prvi set:

7:5 – Odigrao je Novak gotov savršen gem na servis češkog tenisera, napravio novi brejk i poveo sa 1:0 u setovima.

6:5 – Čeh se u potpunosti vratio u set i izjednačio rezultat, nakon čega je Nole bio siguran na svom servisu pa će Štepanek servirati za ostanak u setu.

5:4 – Moraće Novak ipak dodatno da se pomuči pošto je Štepanek najpre uzeo svoj servis gem, a potom je uspeo da vrati brejk

5:2 – Spasio je Novak tri brejk lopte koje je Štepanek imao u sedmom gemu i sve je bliže osvajanju prvog seta

4:2 – Evo i prvog brejka, Novak koristi drugu od tri vezane brejk lopte i prvi put dolazi do osetnije prednosti

3:2 – Očigledno je da je Novak Đoković mnogo bolji igrač i da je bolje ušao u meč, ali još uvek ne uspeva da ugrozi servis protivnika

2:1 –  Prva tri gema osvojili su igrači koji su imali prednost servisa i to bez previše problema odnosno bez brejk prilika za tenisera koji je primao servis

Dugo iščekivano finale Dejvis kupa između Srbije i Češke otvoriće danas u Kombank areni Novak Đoković i Radek Štepanek sa početkom od 16.00 časova, dok će se posle tog duela sastati Dušan Lajović i Tomaš Berdih.

Česi, koji su aktuleni osvajači „salatare“, bili su bolji od naše selekcije u prošlogodišnjem četvrtfinalu odigranom u Pragu, ali tada za nas nije igrao Đoković za razliku od polufinalnog meča odigranog 2010. godine u Beogradu kada su „orlovi“ na putu ka svom prvom trofeju u ovom takmičenju eliminisali „knedličke“.

Selektor Bogdan Obradović je imao dosta problema prilikom određivanja tima za finalni duel pošto ne može da računa na suspendovanog Viktora Troickog, ali ni na Janka Tipsarevića koji će ovaj duel preskočiti zbog povrede stopala pa je priliku u songl mečevima dobio mladi Dušan Lajović.

Za meč dublova, koji je na programu u subotu, prijavljeni su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, ali nije nemoguće da u tom dvoboju vidimo i Novaka Đokovića, dok je sa druge strane gotovo izvesno da će igrati Berdih i Štepanek, a ne prijavljeni Rosol i Hajek. Česi nisu imali kadrovskih problema kada su u pitanju igrači, ali je u poslednji čas bolesnog selektora Jaroslava Navratila zamenio Valdimir Šafarik koji će sa klupe davati savete češkim teniserima.

Kada je u pitanju tradicija odnosno pobede u međusobnim duelima ona je na strani Čeha koji su u 11 odigranih dvoboja šest puta izlazili kao pobednici (u statistiku su uračunati i rezultati država čiji je Srbija naslednik).

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter