FOTO: STARSPORT
in , ,

Potvrđen Jankov izostanak

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Ono što se očekivalo, dobilo je i svoju potvrdu – srpski teniser Janko Tipsarević definitivno će propustiti finale Dejvis kupa, potvrdio je naš reprezentativni lekar Zdeslav Milinković.

“Nažalost, nakon detaljnog uvida u postojeće zdravstveno stanje našeg igrača Tipsarevića i sprovedenog odgovarajućeg lečenja i doziranog opterećenja pod nadzorom stručnog tima, utvrdili smo da on nije sposoban za nastup u predstojećem Dejvis kup meču reprezentacije Srbije.

Umesto Tipsarevića u ekipu je uvršten Dušan Lajović, koji će prvi meč u finalu odigrati protiv Tomaša Berdiha.

“Ova odluka je doneta pre svega zato što njegovo trenutno stanje ne dozvoljava takav stepen opterećenja kakav je moguć u okavim tipovima meča kakav je Dejvis kup. Reč je o obnovljenoj povredi područja pete stopala našeg sportiste, rupturi u prečniku od 20 milimetara“, rekao je Milinković.

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović smatra da zdravlje igrača uvek mora da bude na prvom mestu i poželeo Tipsareviću brz oporavak.

“Ova odluka je najbolja za njega i budućnost našeg tima. Sigurno je da će nam Janko mnogo nedostajati, ali u svakom slučaju dobro smo trenirali čitave nedelje i sigurno ćemo izaći maksimalno pripremljeni u petak“, rekao je Obradović.

Srbija i Češka će se od 15. do 17. novembra u Beogradskoj areni sastati u finalu Svertske grupe Dejvis kupa.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Zvezda optužuje Šapića, bivši reperezentativac negira umešanost

Pike: Smejaću se ako Mesi osvoji Zlatnu loptu