0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Plavi se vratio iz Kine

Objavljeno: 14.11.13 u 12:25
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Srpski fudbalski stručnjak Goran “Plavi” Stevanović, vratio se iz Kine gde je bio u nemogućoj misiji da sačuva Ćingdao od ispadanja.

Stevanović je bio na korak od uspeha, jer su mu za to na kraju bila potrebna samo dva poena. Iako rezultatski nije ostvario cilj, u svakom drugom pogledu je bio više nego uspešan. Ubrzo po svom dolasku u Ćingdao, već posle nekoliko utakmica, pridobio je poverenje uprave i navijača, koji su odmah prepoznali veliki napredak u igri.

U poslednjem kolu, u utakmici u kojoj bi pobeda donela opstanak, Ćingdao je poražen od trećeplasiranog Beiđing Gouana koji vodi Aleksandar Stanojević. Stevanović je tako Kinu napustio uzdignutog čela, otišavši časno, isto kako je i došao u Ćingdao. Na nekin način je sačuvao i obraz Srba, jer je dokazao da se pošteno borio i da mu niko ništa nije poklanjao.

Predsednik kluba Tai je bio posebno oduševljen sistemom rada i kvalitetom i naglasio je da bi klub gotovo izvesno opstao u Super ligi da je Stevanović u Ćingdao stigao samo par meseci ranije.

Pohvala je došla i od strane jednog od najiskusnijih igrača u klubu, nigerijskog defanzivca Gabrijela Melkama koji je tokom karijere igrao u Nemačkoj, kao i za Marčela Lipija, koji je osvojio titulu prvaka Kine sa Gvangžu Evergrandeom. Melkam je srpskom stručnjaku poručio da mu je mesto u nekom daleko većem klubu jer za tako nešto poseduje kvalitet.

Interesovanje za Stevanovića postoji i ostaje da se vidi gde će sjajni stručnjak nastaviti karijeru.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter