0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

“Pet godina zabrane za huligane“

Objavljeno: 14.11.13 u 19:52
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nacionalni savet koji se bavi nasiljem na sportskim priredbama analizirao je stanje bezbednosti u sportu sa posebnim osvrtom na nerede na nedavnoj fudbalskoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana, saopštila je Vlada Republike Srbije.

“Nacionalni savet je razmatrao izveštaje o sprezi organizovanog kriminala i huliganskih grupa i insistirao da se višestrukim povratnicima među huliganima zabrani prisustvo na sportskim manifestacijama u narednih pet godina. Savet je formirao interesorni tim koji će u što kraćem periodu izvršiti analizu, uskladjivanje, unapredjenje i reviziju pravnih propisa za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama“, stoji u saopštenju.

Sednici Saveta u zgradi Vlade Srbije predsedavao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Potpredsednik Saveta je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a članovi tog tela su predstavnici najvećih sportskih saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, tužilaštva i sudstva.

hotsport.rs/Tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter