0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Evroliga kaznila crno – bele

Objavljeno: 14.11.13 u 11:16
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je KK Partizan nakon događaja na utakmici 4. kola sa Fenerbahčeom odigranoj u beogradskom Pioniru.

Sudije su u zvaničnom zapisniku po završetku utakmice igrane 8. novembra navele činjenice zbog kojih je Partizan kasnije kažnjen:

– Tokom utakmice navijači domaćeg tima su na teren ubacili upaljače, novčiće u nekoliko navrata (najmanje dva puta tokom prve, dva puta tokom druge četvrtine, kao i kada su sudije odlazile prema tunelu po završetku drugog perioda igre). Takođe, i po završetku utakmice, pri njihovom odlasku sa terena ka tunelu, gledaoci su bacali upaljače i novčiće. Niko iz sudijske trojke nije povređen. U trećoj četvrtini treneru domaćeg tima dosuđena je druga tehnička greška, a nakon tog trenutka utakmica je bila prekinuta na oko 90 sekundi, jer je mnogo predmeta bilo ubačeno na teren od strane gledalaca, upaljači, novčići, papiri, plastične flaše sa vodom.

Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posledice se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekršajima.

Partizan NIS je dužan da na ime kazne uplati 7.000 evra. Evroliga je uzela u obzir sve prethodne prekršaje kluba i jasno navodi sledeće:

– Uzevši u obzir i istoriju discipliskog kažnjavanja KK Partizan NIS tokom prethodne tri godine, ukoliko se slični incidenti ovakvih razmera dogode ponovo, Disciplinski sudija će ozbiljno razmotriti činjenicu da se jedna ili više utakmica odigra iza zatvorenih vrata, bez obzira na fazu takmičenja.

Zbog eventualnih budućih prekršaja ove vrste klub može da izgubi poene na tabeli, igra pred praznim tribinama ili da privremeno bude diskvalifikovan iz daljeg takmičenja, a novčana kazna nakon ponovljenog i najmanjeg prekršaju može biti i do 100.000 evra.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter