0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Danas sednica saveta za borbu protiv nasilja na sportskim borilištima

Objavljeno: 14.11.13 u 11:59
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Savet za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu održaće danas sednicu posvećenu bezbednosti na srpskim stadionima, a predsedavaće premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Na sednici će biti analizirano aktuelno stanje bezbednosti u sportu kao i unapređenje pravnog okvrira za sprečavanje nasilja na sportskim događajima, rekao je juče Tanjugu komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov.

On je precizirao da će na toj sednici biti formirana interresorna radna grupa za unapređenje pravnog okvira za sprečavanje nasilja u sportu.

Mirkov, koji je policijski general, dodao je i da se sednica Saveta održava zbog nemilih scena na fudbalskoj utakmici Zvezde i Partizana, početkom novembra u Beogradu.

Vladina kancelarija za saradnju sa medijima je najavila da će sednica biti održana u zgradi Vlade Srbije u 16 sati i da će predsedavati Dačić.

Potpredsednik Saveta je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a članovi tog tela su predstavnici najvećih sportskih saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, tužilaštva i sudstva.

O problemu huligana i nasilja na srpskim stadionioma razgovaralo se, krajem protekle sedmice i na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Posle te sednice Vučić je poručio da će uslediti nemilosrdna borba protiv kriminala, ali da „neće biti lova na veštice“ i da država „neće progoniti navijače, već kriminalce i narko dilere“.

O tom problemu razgovaralo se juče i na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.
Predsednik tog skupštinskog odbora Dušan Bajatović je rekao da se zna ko su ljudi koji su izazivali incidente na poslednjem fudbalskom derbiju.

„Želimo navijače, ali ne želimo kriminalce i moramo da se obračunamo sa kriminalom“, rekao je Bajatović.

On je dodao da mora da postoji široka akcija svih državnih organa kako bi bila suzbijena ekstremistička delovanja, uključujući i one koji se predstavljaju kao navijači, a u stvari pripadaju organizovanim kriminalnim grupama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter