0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Cirkus: Posvađali se „selektori“ i „novinari“

Objavljeno: 14.11.13 u 16:25
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Da ništa u srpskom fudbalu ne može da prođe kako treba, potvrdilo se još jednom. Posle mnogo godina došlo je do realizacije ideje da „A“ tim igra protiv selekcije „novinara“.

Međuitim i pre početka ovog duela došlo je do problema jer su Rajevac i Sekulić kivni na Stamenkovića.

Selektor novinarske selekcije Milovan Rajevac saopštio je u četvrtak da zbog privatnih obaveza koje ima i činjenice da „nije ispoštovan“ neće voditi tim u prijateljskom meču sa „A“ reprezentacijom Srbije narednog utorka u Užicu.

Na klupi „novinara“ neće biti ni Jovan Sekulić, urednik sportske rubrike „Večernjih novosti“, uz obrazloženje da „tu selekciju ne oseća kao novinarsku, pošto je u pitanju spisak Ljubiše Stamenkovića, trenera Slobode, koji će se suprostaviti timu Siniše MIhajlovića“.

Sekulić je na konferenciji za medije u prostorijama Fudbalskog saveza
Srbije (FSS) naveo da je Stamenković promenio osam igrača i da nije shvaćena poenta revijalne utakmice.

– Cilje je bio da se pomogne Siniši Mihajloviću, da vidi neke mlade i talentovane igrače, ali Stamenković je dodao osam igrača i ovo je sada njegova selekcija – objasnio je Sekulić, uz konstataciju da je trener Slobode kontaktirao samo sa dvojicom od pet novinara članova selektorske komisije.

Stamenković je odgovorio da nije u mogućnosti da se napravi najbolji tim, s obzirom na to da je većina igrača zauzeta obavezama u nacionalnim selekcijama i da spektakl u Užicu smatra kao priliku da se afirmišu srpski fudbal i srpska Superliga.

Milovan Rajevac nije hteo da „polemiše“, ali je priznao da na neki način nije ispoštovan, pošto je imao ideju da u novinarskoj ekipi budu između ostalih Nemanja Vidić, Adem Ljajić, Boško Janković, Milan Jovanović, Miloš Krasić, Gojko Kačar…

– Malo sam drugačije zamišljao ovu selekciju, ali nismo uspeli da dobijemo više internacionalaca i sve je spalo na Superligu. Ne poznajem baš najbolje igrače iz naše lige, ali tu je kolega Stamenković i mislim da je sastav korektan. Nažalost, imam neke obaveze, pregovore u inostranstvu i neću moći da budem u Užicu, ali sam siguran da će u gradu gde sam počeo trenersku karijeru biti priređen spektakl – poručio je Rajevac.

hotsport.rs/mondo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter