0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

Radonjić: Želimo pobedu na svom parketu

Objavljeno: 14.11.13 u 14:28
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegov tim želi da protiv Lijetuvos Ritasa zabeleži prvu pobedu na domaćem terenu u Evroligi posle skoro 15 godina.

Poslednji put Zvezda je trijumf u elitnom klupskom takmičenju, uz pomoć Vlada Divcai 6.000 navijača u PIoniru zabeležila 7. januara 1999. godine protiv Žalgirisa (77:69), koji je te sezone osvojio Evroligu.

„Želimo da ostvarimo prvu pobedu na svom parketu posle toliko godina. Lijetuvos će sigurno želeti da posle ovog meča ostane u trci za Top 16, ali nam ambijent u dvorani daje šansu da kroz dobru igru i mi budemo među 16 najboljih u Evropi“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

On je dodao da su Litvanci iskusan tim, koji predvodi bivši član Zvezde Omar Kuk.

„Lijetuvos Ritas je ove godine kroz kvalifikacije ozbezbedio plasman u Evroligu. Godinama igraju u Evropi, što u Evroligi, što u Evrokupu, koji su ovojili 2005. godine. Osim Kuka, tu su nekadašnji NBA košarkaš Darijus Songaila, Martinas Gecevičijus je došao iz Olimpijakosa. Posebno treba istaći još jednog bivšeg člane Zvezde Stevana Jelovca, koji ima visok procenat u šutu za tri poena“, rekao je Radonjić.

Utakmica petog kola D grupe Evrolige između Crvene zvezde i Lijetuvos Ritasa igra se sutra od 20 sati u hali Pionir.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter