0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Zvezda apeluje na publiku da navija fer i sportski kako ne bi bilo novih kazni

Objavljeno: 13.11.13 u 13:53
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Još jedan košarkaški spektakl je u najavi. U petak od 20 sati u dvorani Pionir Crvena zvezda Telekom dočekuje Lijetuvos Ritas. Utakmica petog kola D grupe Evrolige biće veliki ispit za košarkaše, ali i navijače crveno-belih.

Naime, izabranici Dejana Radonjića juriće drugu pobedu u evroligaškom društvu koja bi im otškrinula vrata Top 16 faze, ali pod lupom će biti i svi simpatizeri crveno-belih. Jer, Crvena zvezda Telekom je posle duela sa Panatinaikosom kažnjena sa čak 12.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren i upotrebe lasera, a od strane disciplinskog sudije Evrolige stiglo je i jasno upozorenje da ukoliko se nešto slično bude ponovilo sankcije će biti još drastičnije. U slučaju da neodgovornim ponašanjem pojedinaca se ponovi ubacivanje tvrdih predmeta na teren i upotreba lasera Crvena zvezda bi mogla da bude sankcionisana mnogo većom novčanom kaznom, kao i igranjem utakmica pred praznim tribinama, oduzimanjem bodova, pa čak i isključenjem iz takmičenja na godinu dana. Sve to su nesagledive posledice koje bi nanele nenadoknadivu štetu klubu.

Iz tog razloga KK Crvena zvezda Telekom preduzeće sve neophodne mere kako bi sprečila takav epilog. Kapije dvorane Pionir biće otvorene već od 17 sati i 30 minuta, jer će kontrola na ulazima biti rigorozna. Oduzimaće se svi sitni, tvrdi predmeti, pa apelujemo na navijače da ranije dođu u dvoranu kako bi se izbegle dodatne gužve. Takođe, u želji da sve protekne bez incidenata Crvenoj zvezdi je potrebna pomoć i podrška svih onih koji u petak budu bili u beogradskom hramu košarke i zato klub poziva na zdrav razum. Ubacivanjem predmeta na teren i upotrebom lasera neće se pomoći klubu niti iskazati ljubav prema Crvenoj zvezdi. Naprotiv, takvo ponašanje biće upereno protiv interesa Zvezde.

Zato Zvezda još jednom apeluje da se navija fer i sportski, bez upotrebe pirotehničkih sredstava (petardi, baklji, dimnih bombi), bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren (upaljači, sitan novac) i upotrebe lasera, jer će se samo na taj način adekvatno pomoći Crvenoj zvezdi da zabeleži još jednu važnu pobedu.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter