0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

Partizan dodatno oslabljen u Moskvi, Vujošević najavljuje borbu

Objavljeno: 13.11.13 u 13:18
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je na današnjoj konferenciji za medije pred put u Moskvu na duel protiv CSKA, koji je na programu u petak od 17.00 časova, da je ruski šampion apsolutni favorit zbog činjenice da crno-beli imaju dosta problema sa povredama.

Osim odavno povređenog Davisa Bertansa u ekipi sigurno neće biti centar Dejan Musli, a neizvestan je i nastup Amerikanca Tarensa Kinzija.

„Oni su apsolutni favoriti, zadržali su tim od prošle sezone, a pritom doveli Fridzona, Parga i Hajnsa, dok su Teodosića pomerili na poziciju „dvojke“, što njemu više odgovara. To su velika pojačanja i opravdavaju njihove ciljeve. Mi idemo sa ovom ekipom, povrede su otežavajuća stvar, ali borićemo se i pokušaćemo da se predstavimo u što boljem svetlu“ – rekao je Vujošević, a prenosi agencija Tanjug.

Ipak, uprkos svim problemima Vujošević je uveren da crno-beli mogu da izbore plasman u Top 16, baš kao i Crvena zvezda.

„Zvezda se pobedom u Vitoriji vratila u trku. Ne odgovara im trijumf Lokomotive protiv Panatinaikosa i ne znam kako stoje matematički, ali u dobrom raspoloženju nastavljaju takmičenje i imaju realne šanse. Mi ćemo do poslednjeg momenta biti u borbi, bez obzira na poraz od Fenerbahčea. Nanter je pokazao kvalitet i biće najjači takmac, iako smo mi ubedljivo pobedili u Pioniru“ – naveo je trener crno-belih.

Vujošević je konstatovao da su klubovi sa velikim budžetima dobro reagovali tokom leta i bukvalno napravili dve ekipe, za veliki broj utakmica tokom sezone, dok Partizan nije mogao da ih prati zbog teške finansijske situacije.

Mladi košarkaš Partizana Nikola Milutinov rekao je da i dalje oseća mali bol u kolenu, ali da se nada da će prestati kako sezona bude odmicala.

„Očekuje nas teška utakmica u Moskvi. CSKA je svakako u prednosti, ali mi ćemo se uz maksimalnu angažovanost i borbenost potruditi da napravimo iznenađenje“ – poručio je Milutinov.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter