0
Fudbal

FIFA World Cup/Qatar

FIFA blizu odluke da Mondijal 2022. godine bude odigran u novembru i decembru

Objavljeno: 13.11.13 u 13:05

katar-2022

Sve je izvesnije da će se Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine u Kataru biti održano u zimskom periodu pošto je generalni sekretar FIFA Žerom Valke na pragu da postigne dogovor u vezi sa tim sa čelnicima Premijer lige.

„Mogu da otkrijem da smo vrlo blizu dogovora sa Premijer ligom da Mondijal bude održan u novembru i decembru, kako bi se izbegli Božićni i Novogodišnji praznici odnosno kako bi u Engleskoj mogao da bude održani tradicionalni „Boksing dej“ i propratni sadržaj. Postoji još nekoliko stvari koje moramo da rešimo, ali konačnu odluku o terminu održavanja Svetskog prvenstva ćemo doneti do kraja 2014. ili najkasnije do marta 2015. godine“ – rekao je Valke za britanski Telegraf.

Što se tiče Engleza pojavio se problem sa televizijskim prenosima pošto BBC i ITV imaju popunjene termine u tom periodu, a postavlja se i pitanje da li će mediji moći podjednako da profitiraju od sponzorskih ugovora u zimskim kao što bi to uradili u letnjim mesecima.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter