0
Američki fudbal

Rakočević na čelu Saveza

Objavljeno: 12.11.13 u 16:59

image

Na danas održanoj Skupštini, Srpska asocijacija američkog fudbala dobila je novog predsednika. Na mesto prvog čoveka, jednoglasno je izabran Rade Rakočević, magistar ekonomskih nauka i član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera, inače osvedočeni dugogodišnji zaljubljenik u američki fudbal.

Rakočević (42) je ime u poslovnom svetu stekao kao vlasnik brokerske kuće „Senzal“, koja je bila jedna od najuspešnijih na polju berzanskih poslova u periodu od 2000. do 2007. godine. Sa svojom brokerskom kućom radio je sa velikim kompanijama poput Filipa Morisa, Karlsberga, Henkela, mnogim investicionim fondovima iz SAD, sa Skandinavskog poluostrva.

Od 2007. godine do danas, vlasnik je investicione kompanije „Senzal Capital“ d.o.o. Beograd, koja se bavi investiranjem na berzama u Srbiji i inostranstvu. Pored toga, bavi se privatnim ulaganjem u domaće kompanije (Inbox, Web Media Agency, lol doo, Belgrade Beer Fest, Gym4me), kao i ulaganjem u nekretnine.

Svežoj krvi u menadžmentu Asocijacije obradovali su se svi delegati na Skupštini, pa je Rakočević jednoglasno izabran.

– Akcenat u radu biće na nekoliko stvari, a pre svega na podizanju popularnosti i prepoznatljivosti američkog fudbala kao sporta koji ima veliki potencijal u našoj zemlji. Iako smo zadovoljni što trenutno okupljamo 1.700 igrača u ukupno 21 klubu, da smo za kratko vreme došli do pozicije broj 10 na reprezentativnom nivou u Evropi, želimo da još više povećamo masovnost, pomognemo razvoju novih klubova, u novim sredinama. Američki fudbal je jedan od najpopularnijih u svetu, a sa novim ljudima koje sam okupio i onima koji su do sada bili u savezu, želim da pokušamo da ostvarimo zacrtane ciljeve i poguramo ovaj sport tamo gde zaslužuje da bude – rekao je Rakočević, u svom prvom obraćanju i dodao: – Želim i da zahvalim mom prethodniku, Vuku Dinčiću, koji je odradio fenomenalan posao u prethodne tri godine i dao nam osnovu za dalji rad. Srećan sam što će i dalje ostati deo tima, jer je njegovo znanje i iskustvo iz prethodnog perioda neprocenjivo.

hotsport.rs/saaf.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter