0
Dejvis kup

Berdih: Srbi imaju najbolji tim na svetu, ali možemo do ‘salatare’

Objavljeno: 12.11.13 u 19:38

Berdih

Najbolje rangirani češki teniser Tomaš Berdih smatra da Dejvis Kup reprezentacija njegove zemlje dolazi na gostovanje najboljem timu sveta. Ipak, i pored toga veruje da njegov tim može do “salatare“. 

“Došli smo u Beograd da se borimo za tri boda, koja će nam doneti odbranu titule. Jeste da igramo protiv najboljeg tima na svetu u ovom trenutku i to na njihovom terenu, ali naše šanse za pobedu su velike, kao i želja i odlična atmosfera u ekipi“, rekao je Berdih.

Dejvis kup tim Srbije će od 15. do 17. novembra u Beogradskoj areni dočekati Česku u finalnom okršaju.

“Individualni porazi u ovom takmičenju ne znače mnogo, jer ovde igra ekipa. U ovom takmičenju i kada gubite sa 1:0 ili 2:0 nije strašno, jer je ekipa tu i imate vremena da ispravite greške“, izjavio je Berdih, koji se potom osvrnuo na novi duel sa Novakom Đokovićem.

“Pobediti Novaka na običnom turniru je jako teško, a siguran sam da će biti još teže savladati ga ovde u Areni, pred njegovom publikom, ali sa druge strane, ovo je samo igra i ja imam svoje šanse“, kazao je Berdih.

U Beogradskoj areni će se u četvrtak održati žreb za finalne mečeve Dejvis kup, ali još uvek nije poznato u kojim sastavima će nastupiti ekipe

Prema pisanju srpskih medija, još uvek nije izvesno da li će Srbija nastupiti u najjačem sastavu, pošto Janko Tipsarević ima problema sa povredom.

Sa druge strane, ekipa Češke je u Beograd doputovala u sastavu predvođena Berdihom, zatim Radekom Štepanekom, koji je 44. na ATP listi, kao i 47. Lukašom Rosolom, te Jan Hajekom, 104. igračem na svetu.

hotsport.rs/Beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter