0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan pregazio Široki u Pecari

Objavljeno: 11.11.13 u 22:18
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana NIS ostvarili su ubedljivu pobedu na gosotvanju protiv Širokog rezultatom 60:81 (10:24, 15:15, 16:20, 19:22) u poslednjem meču 7. kola ABA lige.

Crno-beli su ovom pobedom izbili na vrh tabele sa skorom od 6 pobeda i jednim porazom.

Partizan je krenuo čvrsto od samog početka. Domaći su tek posle nešto više od četiri minuta stigli do prvog poena.

Stekao je Partizan dvocifrenu prednost koju je domaći tim ugrozio samo na početku drugog poluvremena.

Serijom od 0:11 lider šampionata odlazi na nedostižnih plus 20. Igra domaćina se u nastavku potpuno raspala, a Partizan dolazi do ubedljive pobede.

Crno-beli su zabeležili 40 skokova (17 više od rivala), od kojih čak 13 u napadu.

Najefikasniji na meču bili su Dragan Milosavljević i Bogdan Bogdanović sa po 19 postignutih poena. Bogdanović je ostvario i 7 skokova. Francuski tandem Leo Vesterman i Žofri Lovernj doprineli su sa 14, odnosno 10 poena, s tim da je centar crno-belih ostvario dabl-dabl učinak sa 10 skokova.

Kod Širokog istakli su se sa po 12 poena Bošnjak i Barać koji je bio nadomak dabl-dabl učinka sa 9 skokova.

U narednom kolu očekuje nas prvi „večiti derbi“ u ovoj sezoni. Partizan NIS dočekuje Crvenu zvezdu Telekom u dvorani Pionir u ponedeljak 18. novembra od 20 časova i 30 minuta.

hotsport.rs

Tok meča:

4/4 – Pošto je pobednik praktično rešen crno-beli su bez pritiska mogli da odigraju poslednju četvrtinu. Igra Širokog se potpuno raspala, a Partizan je svoju prednost povećavao. Crno-beli su rutinski priveli meč kraju i zasluženo trijumfovali protiv ekipe koja večeras nije mogla da se odupre šampionu.

3/4 – Domaći su započeli drugo poluvreme sa pet poena, ali je onda usledila serija Partizana od 0:11, što je dovelo do vođstva od plus 20 za Beograđane. U toj seriji crno-beli su pogodili tri trojke, prvo Lovernj, pa Bogdanović, a onda i Vesterman. Domaći košarkaši su pokušavali da se nekako vrate u igru. Bošnjak je predvodio svoj tim koji nije mogao da parira raspoloženim Milosavljeviću i Bogdanoviću. U poslednjih 10 minuta Partizan ulazi sa prednošću od 16 poena.

Poluvreme: Partizan dominira u svim segmentima igre. Ima deset skokova više od rivala, a jedino je broj grešaka na strani Širokog. Domaćin je očajan u šutu iz igre (samo 28%), dok crno-bele solidno služi šut (48%). Najefikasnij u prvih 20 minuta je Dragan Milosavljević koji je ubacio 12 poena. Bogdanović je dodao 8, a Dalo 6 poena. Najzapaženiji kod domaćih su Bošnjak i Džons sa po 7 postignutih poena.

2/4 – Crno-beli nastavljaju u istom ritmu. Trojka bogdanovića donosi gostima najveću prednost do sada od 17 poena. Široki uspeva preko Bošnjaka da smanji na minus deset. Partizan je svoje vođstvo čuvao, bilo je dosta konfuznih napada i na jednoj i na drugoj strani,  a na kraju prvog poluvremena Beograđani su otišli sa 14 poena prednosti.

1/4 – Meč tek što je počeo, a košarkaši Partizana su potpuno utišali Pecaru. Crno-beli na početku meča igraju dobru odbranu, a domaćin je vrlo neprecizan. Prvi koš Široki je postigao posle gotovo pet minuta i to sa linije slobodnih bacanja. Izabranici Duška Vujoševića postepeno povećavaju svoju prednost koja je sredinom prve četvrtine dostigla dvocifrenu razliku. Partizan je nastavio da zadaje ogromne probleme domaćim košarkašima koji su tek pred kraj prvog perioda uspeli da dođu do dvocifrenog broja poena.

Crno-beli će meč početi u sastavu Vesterman, Kinzi, Milosavljević, Lovernj i Musli, dok startnu petorku Širokog čine Petrović, Kastropil, Kols, Džons i Barać.

Košarkaši Partizana NIS u poslednjem meču 7. kola ABA lige gostuju ekipi Široki Primorka.

Crno-beli nakon poraza u Evroligi od turskog Fenerbahče Ulkera traže trijumf u duelu sa pretposlednjom ekipom regionalnog takmičenja. U slučaju pobede tim Duška Vujoševića izdvojiće se na čelu tabele.

„Široki je za nas tradicionalno nezgodan protivnik, ne samo zato što su nas u poslednjih godina pobedili u više navrata, nego zato što protiv nas, na domaćem terenu, igraju veoma motivisnao i kvalitetno. Ekipa Širokog igra veoma organizovanu košarku, gde su dominantni plejmejkeri (Džonaton) Džons i drugi Amerikanac (Džulijus) Kols. Značajnu ulogu u timu imaju i mlađi igrači, ali dovoljno iskusni da pondnesu taj teret odgovornosti. Iako je najlmađi, (Domagoj) Bošnjak je pokazao da može da bude i ‘meč-viner“, rekao je trener Partizana pred ovaj duel.

Široki je vezao tri poraza, ali je na domaćem terenu uvek nezgodan što pokazuje trijumf protiv Crvene zvezde u 1. kolu.

Sa druge strane crno-beli se nalaze u dobroj formi. Vezali su tri trijumfa i trenutno su jedina ekipa sa samo jednim porazom u regionalnom takmičenju.

Utakmica u Pecari počinje u 20.30 časova uz direktan prenos na Arenisport 1.

ABA liga, 7. kolo
subota, 9. novembar
Zadar – Igokea 79:80
Solnok – Union Olimpija 62:71
Cibona – Mega Vizura 98:96
MZT Skoplje – Krka 80:75

nedelja, 10. novembar
Crvena zvezda Telekom – Cedevita 73:59
Radnički – Budućnost 72:86

ponedeljak, 11. novembar
20.30 Široki – Partizan NIS

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter