0
ATP

Đoković vlada Londonom!

Objavljeno: 11.11.13 u 23:21

Djokovic

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu šampiona završnog ATP Mastersa u Londonu. Naš as je u finalu savladao svetskog broja 1 Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4.

Novak je od početka meča igrao maestralno. Furiozno je krenuo i poveo sa 3:0 u prvom setu. Mogao je Nole i do ubedljivije prednosti, ali se Španac probudio i izjednačio. Nole ipak osvaja naredna tri gema i dolazi do vođstva u setovima.

Đoković u trećem gemu drugog seta osvaja brejk i stiče prednost koju je uspeo da sačuva do kraja meča. U devetom gemu Novak je mogao da završi duel na Rafin servis, ali se krajnjim naporom Španac spasao. Ipak nije bilo spasa u narednom gemu i Novak dolazi do 41 titule u ATP karijeri.

Nole i Rafa su odigrali još jedan izvanredan meč. Španac je godinu završio na prvom mestu, a Nole će imati priliku da dođe do još jednog veoma vrednog trofeja do kraja godine pošto ga očekuje duel sa Srbijom u finalu Dejvis Kupa protiv Češke.

hotsport.rs

Drugi set:

6:4 – ĐOKOVIĆ JE ŠAMPION LONDONA!

5:4 – Teškom mukom Rafa opstaje u ovom duelu. Nole je imao meč loptu, ali se Španac izborio za nastavak meča.

5:3 – Đoković na korak do titule! nadal nema rešenje za Novaka na ovom meču.

4:3 – Nakon sigurne igre u 6. gemu Đoković je ponovo zapretio Nadalu. Imao je dve brejk prilike, ali je Španac pre svega odličnim servisom spasao obe, a potom je smanjio rezultat.

3:2 – Oba tenisera bila su sigurna na svoj servis. Đoković je bez izgubljenog poena potvrdio brejk, a Nadal je potom smanjio rezultat.

2:1 – Novi brejk za Đokovića! Nole je prvo izjednačio rezultat, a onda je imao tri brejk prilike zahvaljujući Nadalovim greškama. Prve dve šanse nije iskoristio, ali zato jeste treću.

0:1 – Đoković ponovo preti. Stiže do 0:30, ali Nadal uspeva da se izvuče i osvoji prvi gem u drugom setu.

Prvi set:

6:3 – Maestralni Đoković dolazi do vođstva u setovima! Fantastičnom igrom dolazi do brejka u 8. gemu. Đoković čini čuda i oduzima servis Nadalu. Nole je servirao za set, a imao je i malo sreće. Na kraju as udarcem osvaja prvi set.

4:3 – Nadal uspeva da izjednači rezultat, a Nole prekida seriju Španca i vraća se u vođstvo.

3:2 – Vraća se Rafa! Imao je novak ponovo brejk priliku na Rafin servis, ali je nije iskoristio. Španac je uzeo taj gem, a potom je na Noletov servis stigao do dve brejk šanse. Đoković je spasio obe, ali je Nadal ponovo zapretio i ovoga puta vratio brejk.

3:0 – Đoković pravi brejk već na startu. Dolazi do tri brejk šanse na servis Nadala. Španac spašava prvu, ali ne uspeva i drugu brejk loptu. U trećem gemu Nole je potvrdio brejk.

1:0 – Odličan početak za Novaka. Siguran je u svom prvom servis gemu.

21.20 – Finale u Londonu kasni zbog finala dublova koje je trajalo do malo pre.

Duel dva najbolja tenisera na svetu odlučiće pobednika završnog Masters turnria u Londonu.

Sa jedne strane Novak Đoković, branilac titule, a sa druge Rafael Nadal koji će 2013. godinu završiti na prvom mestu ATP rang liste.

Ovo će biti 39. susret ljutih rivala, a španski teniser vodi u međusobnim duelima sa 22:16.

Ove godine su se pet puta sastajali, a Nadal je tri puta odneo pobedu, dok je Novak dva puta slavio.

Novak je u polufinalu savladao Stanislasa Vavrinku sa 2:0 u setovima, a isto je učinio i Nadal protiv Rodžera Federera.

Duel u O2 Areni počinje u 21 sat.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter