0
Auto Moto

Markez: Ostvario sam san

Objavljeno: 11.11.13 u 10:11

mark-markez-navijaci

Mark Markez je trećim mestom na nedeljnoj trci Moto GP šampionata u Valensiji došao do šampionske titule u „kraljevskoj klasi“ čime je postao najmlađi motorciklista kojem je to pošlo od ruke, pošto mu je tek 20 godina.

„Ostvario sam svoj san i teško je sada opisati kako se osećam. Nisam mogao da očekujem da ću se već ove sezone boriti za titulu, ali je moj tim napravio sjajan posao i veliko im hvala zbog toga. Nije bilo lako doći do titule jer je Horhe Lorenco dobro vozio tokom cele sezone“ – rekao je Markez posle trke nakon koje je overio šampionsku titulu.

Mladi Španac je tokom sezone oborio još nekoliko rekorda. Najmlađi je vozač koji je ostvario pobedu u Gp šampionatu, najmlađi koji je došao do pol pozicije, najmlađi sa dva vezana podijuma, najmlađi koji je odvezao nejbrži krug na trci, najmlađi lider, najmlađi vozač koji ima makar po jednu pobedu u sve tri klase, najviše pobeda u prvoj sezoni (6), najviše podijuma u prvoj sezoni (16), najviše bodova u prvoj sezoni (334).

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter