0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

Zvezda slavila protiv Cedevite! (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.13 u 18:40

zvezda - cedevita 255

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom parketu ekipu Cedevite rezultatom 73:59 (17:19, 13:13, 21:11, 17:16) u osmom kolu regionalne ABA lige. 

U taboru crveno-belih najefikasniji su bili Katić i Nelson sa 12 po, dok je u gostujućoj ekipi bolji od ostalih bio Smit sa 22 koša.

Tekstualni prenos meča:

4/4 Jaka Blažič i kapiten Marko Simonović zablistali su početkom odlučujućeg perioda. Slovenac je igrao sjajnu agresivnu odbranu, a Simonović je pogodio dve važne trojke.

Nakon što je Blažič ukrao novu loptu i poentirao za 65:47 na pet i po minuta do kraja usledile su i ovacije od 3.500 navijača u Pioniru. Domaći su do kraja rutinski sačuvali prednost za konačnu pobedu – 73:59.

3/4 Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao Zvezdi. Gosti tri i po minuta nisu postigli koš i za to vreme Zvezda je došla do prve dvocifrene prednosti (43:32). Do kraja treće deonice, crveno-beli su nastavili u istom ritmu i u poslednju četvrtinu ušla sa prednošću od 13 poena 56:43.

2/4 Početak druge četvrtine pripao je Nelsonu, a Zvezda je zaigrala znatno kreativnije u napadu i serijom 11-2 preuzela je kontrolu (28:23).
Cedevita je krajem prvog poluvremena uspela da se vrati poenima sa linije slobodnih bacanja, na drugoj strani je Katić promašio oba, pa je nakon 20 minuta Zvezda imala samo tri poena viška – 35:32.

1/4 Zvezda je na samom startu pokušala da uspostavi dominaciju pod košem spuštanjem lopte na Bobana Marjanovića, ali gosti su igrali veoma agresivno i motivisano od samog starta. Crveno – beli su imali dosta problema u napadu ali se to promenilo ulaskom Dženkinsa. Amerikanac je prodorima bez većih problema probijao odbranu gostiju i crveno-beli su serijom 6-1 uspeli da dođu do prednosti – 15:13.

Košarkaši Crvene zvezde u derbiju ABA lige sastaju se sa zagrebačkom Cedevitom. Izabranici Dejana Radonjića nakon prve pobede u Еvroligi žele da stignu i do trijumfa u regionalnom takmičenju pošto su u prošlom kolu poraženi od Budućnosti u gositma.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter